Formule 1

Charles Leclerc doet het onmogelijke in Monza, winnen met een eenstopper: "Mijn God, de emoties"

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 14:41

Charles Leclerc liet in Monza een huzarenstukje zien. Samen met Ferrari voerde hij een perfecte eenstopper uit, waarna hij vanaf de vierde positie op de grid de belangrijkste race van het seizoen te winnen. Hij bleef McLaren-duo Oscar Piastri en Lando Norris voor. Leclerc wint voor de tweede keer in Monza en is nog steeds sprakeloos over het gevoel van deze overwinning.

null

“Het is een ongelooflijk gevoel, eigenlijk dacht ik dat de eerste keer zo zou voelen en de tweede keer niet zo speciaal zou voelen. Maar mijn god, de emoties in de laatste paar ronden, Monaco en Monza zijn de twee races die ik wil winnen elk jaar en ik heb ze dit jaar weten te winnen. Het is zo bijzonder”, begon Leclerc direct na de Grand Prix.
"De tifosi waren ongelooflijk, mamma mia!", reageerde Leclerc emotioneel na zijn tweede overwinning hier in Monza.

Op de vraag of hij verwacht dat Ferrari ook in Baku en Singapore zo sterk zal zijn, reageerde Leclerc voorzichtig: "Ik denk dat ons pakket goed werkte voor Monza, of het nu de rest van het seizoen werkt. McLaren is nog steeds de favoriet, maar we zijn zeker een stap dichterbij gekomen. Grazie mille!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS