Karting • CIK-FIA

Davide Foré krijgt er een geduchte concurrent bij! Comeback Anthony Abbasse op EK karting met Sodi Kart in KZ2 Masters

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 juli 2024 06:30

Met zijn 34 jaar is voormalig officieel Sodi Racing Team-coureur Anthony Abbasse nu oud genoeg om in de KZ2 Masters te racen tegen de beste coureurs van zijn generatie. Hij maakt komend weekend in Spanje zijn debuut in deze nieuwe categorie, die dit jaar is gereserveerd voor coureurs van 35 jaar en ouder, tijdens het FIA Karting Europees Kampioenschap voordat hij in oktober aan de start verschijnt van de Portimão International Super Cup. Het eerste Europese evenement vindt aankomend weekend plaats in Spanje op het MotorLand Aragón-circuit. Anthony Abbasse rijdt uiteraard met een Sodi / TM Kart-pakket dat door het Franse merk is ingeschreven via het Renda Motorsport-team.

Anthony Abbasse racet op een Sodi in KZ2 Masters

Voordat Anthony Abbasse de recreatieve kartbaan Mécamax in de Vendée beheerde, die uiteraard is uitgerust met Sodi huurkarts, heeft hij jarenlang bij Sodikart gewerkt. Hij werd Frans kampioen Espoir (ICA) in 2006, Frans kampioen Elite en 4e in het wereldkampioenschap KF1 het jaar daarop, en ging daarna succesvol aan de slag in 125cc-schakelkarts, naast zijn meerdere overwinningen in de 24 uur van Le Mans Karting. Anthony is al tien jaar officieel coureur voor het Sodi Racing Team en won in 2009 de Monaco Kart Cup in de KZ2. In 2010 veroverde hij zijn eerste Franse kampioenstitel in deze categorie. Daarna schitterde hij op het hoogste niveau in de internationale competitie. Hij werd twee keer vicewereldkampioen KZ, Europees vice-kampioen en behaalde de overwinning op Amerikaanse bodem tijdens de Las Vegas SuperNationals. Hoewel Anthony sinds 2020 met wedstrijdpensioen is, heeft hij met het Franse merk deelgenomen aan de laatste drie wereldkampioenschappen KZ.

"Ik ben Sodikart altijd trouw gebleven", zegt Anthony. "Ik ben er trots op dat ik van mijn passie heb kunnen leven met zo'n dynamisch fabrieksteam en dat ik deel heb uitgemaakt van zo'n groot avontuur. Sodi geeft me nu de kans om een nieuwe internationale uitdaging aan te gaan in de KZ2 Masters. Het is een kans die ik niet aan me voorbij wil laten gaan en ik ga alles geven om mezelf waardig te bewijzen".

Kijk eens op www.kartxpress.com voor meer nieuws over de kartsport!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS