Formule 1

De stoeltjes in de Formule 1 vullen zich! Lance Stroll verlengt contract bij Aston Martin: "Ik ben superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 11:00

Aston Martin Aramco heeft het contract van Lance Stroll verlengd. Daarmee blijft de Canadees ook in het nieuwe regeltijdperk van de Formule 1 bij het team van zijn vader Lawrence Stroll.

Lance Stroll Aston Martin F1


Voor hoeveel jaar hij heeft verlengd, meldt het team niet. Het geeft alleen impliciet aan dan Stroll ook in 2026 voor de equipe racet. Stroll kwam in 2019 bij het Aston Martin-project in Silverstone. Hij heeft nu meer dan 150 F1-starts achter zijn naam. Drie daarvan resulteerden in een podiumplaats. De verlenging geeft het team voor het derde achtereenvolgende seizoen een ongewijzigde line-up.

"Ik ben superblij dat ik heb toegezegd om bij het team te blijven voor 2025 en daarna”, aldus Lance Stroll. “Het is geweldig om te zien hoe ver we de afgelopen vijf jaar zijn gekomen. We zijn als team zo gegroeid en er is nog zoveel om naar uit te kijken."

Teambaas Mike Krack: "We zijn verheugd om Lance's toekomst bij Aston Martin Aramco te bevestigen. Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij de opbouw van dit team. Zijn technische feedback heeft, samen met zijn toegewijde simulatorwerk, elk seizoen bijgedragen aan de voortdurende ontwikkeling van de auto. De consistentie en stabiliteit van zowel Lance als Fernando binnen ons team is een geweldig platform om onze ambities te blijven realiseren. We kijken ernaar uit om nog meer fantastische herinneringen te creëren en samen nog meer succes te boeken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS