Formule 1

Dr. Helmut Marko: "Max heeft herkend waar de zwakte van de auto zit"

Uitgegeven door Bart • 2 september 2024 18:00

Is er licht aan het einde van de negatieve tunnel bij Red Bull? Topman Dr. Helmut Marko heeft een inkijkje gegeven hoe het team de tegenvallende resultaten wil omkeren. Het was nota bene Max Verstappen die dit weekend in Monza de vinger op de zere plek legde, zo geeft Marko aan in gesprek met De Telegraaf.

Verstappen Perez


"Max heeft zaterdag herkend waar de zwakte van de auto zit", zegt Marko tegenover de krant. "Samen met de engineers is er een beslissing genomen hoe we de auto kunnen verbeteren en weer competitief kunnen maken. We moeten er alleen achter zien te komen welk onderdeel de auto slechter heeft gemaakt. Als we dat zouden weten, zaten we niet in deze situatie."

Uiteindelijk kwam Verstappen niet verder dan de zesde positie en zag hij Lando Norris acht punten dichterbij komen. "Een teleurstellend resultaat? Nee hoor. Dit hadden we een beetje aan zien komen en ik wil Ferrari feliciteren met de overwinning en McLaren bedanken voor hun sportiviteit. Dat apprecieer ik en het maakt onze situatie iets beter."

Helmut Marko geeft aan dat Red Bull in Azerbeidzjan opnieuw bepaalde zaken gaat uitproberen. Competitiever kan het team pas in Austin weer zijn, na de races in Baku en Singapore dus. "Mentaal en ook kwalitatief is Max nog steeds de sterkste coureur van het veld", sloot Marko toch positief af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS