Karting • Chrono

Dries Van Langendonck klasse apart in Venray! Dagzege en grote beker voor Belgische parel: "Flink moeten battelen”

Uitgegeven door Bart • 9 september 2020 14:32

De strijd om het kampioenschap in de Mini 60 cc-klasse van het NK van Chrono Karting gaat voorlopig tussen de teamgenoten Dries Van Langendonck en Julian Closmann. De 10-jarige belofte uit Zolder revancheerde zich afgelopen weekend voor het openingsweekend in Strijen. Daar won zijn teamgenoot alle races, maar in Venray waren de rollen omgedraaid. Dries, het Belgische race-pareltje, liet zijn kunsten zien op de kartpiste van RaceWay Venray! De trofee voor de dagoverwinning en de grootste beker voor beste rookie gingen mee naar Belgisch Limburg.

dries Van Langendonck met vader Frank

“Het zijn hele leuke gevechten met Julian”, vertelt Dries na een lange racedag waarop hij de snelste was in de kwalificatie en de drie races winnend afsloot. “De eerste race was best wel close en we hebben flink met elkaar moeten battelen. Door goed te verdedigen wist ik hem achter me te houden. In de tweede race wist ik wel bij hem weg te rijden en een gat van drie seconden te slaan. In de afsluitende derde race wist Julian mij wel in te halen, maar kon ik hem terugpakken door heel laat te remmen aan het einde van het rechte stuk.“

De kartbaan in Venray is gebouwd in het midden van een NASCAR-track. “Ik vind het een erg leuke baan. Veel snelle bochten en een snelle chicane. Het eerste gedeelte na start-finish is best wel lastig, een technisch stuk en daar ligt ook een soort van drempel. Dit was pas de vierde keer dat ik hier reed, maar we hebben op vrijdag en zaterdag goed kunnen trainen.”

Tijdens de wedstrijden viel op dat Van Langendonck met startnummer 01 reed en zijn teamgenoot met startnummer 1. “Julian heeft de eerste wedstrijd in Strijen gewonnen en ik was daar de beste Rookie. Daarom mocht ik met 01 rijden. We staan nu gelijk in punten. Ik weet niet welk nummer ik de volgende race krijg, maar het gaat wel spannend worden tussen ons.”

Dries Van Langendonck met startnummer 01 een klasse apart in Venray

Van Langendonck rijdt dit jaar voor het Nederlandse team Paauwer Kart Racing, importeur van het succesvolle Italiaanse kartmerk Birel ART. “Het is een leuk en goed team met lieve mensen, ze geven goede tips en blijven heel kalm. Ze doen het al jaren goed bij het Nederlands Kampioenschap en dat was ook een reden dat we voor dit team hebben gekozen.”

Tussen de races door bepaalde de organisatie dat de motoren gewisseld moesten worden. De nummer laatst kreeg de motor van Van Langendonck en omgekeerd. Het maakte de coureur uit Zolder niet zo veel uit, ook na de wissel was hij de snelste van allemaal. En hoe! “Ik wist dat ik toch wel de snelheid had om te kunnen winnen. Onze teambaas Jaco Paauwe levert de TM-motoren voor de Mini 60 cc en ze proberen alle motoren even hard te laten gaan. De motoren verschillen maximaal twee of drie honderdsten van elkaar.”

Voor dit seizoen in de Mini 60 cc heeft Van Langendonck maar één doel. “Ik wil graag kampioen worden. Daarnaast ga ik een wedstrijd in het Italiaanse WSK rijden om te kijken of ik me daar kan meten. Daar kom ik uit voor het team van Manetti Motorsport. De WSK is één van de sterkste competities ter wereld. We moeten daarvoor wel enkele clubwedstrijden laten schieten, maar dat heb ik er graag voor over.”

Dries en Tom Van Langendonck bedanken hun sponsoren:
Edco Jobs Hasselt
Paesen Trucks Peer/Zolder
Vandersmissen Automotive Kermt
Truckstop 26bis Zolder
Brandstoffen Kerfs Zolder
Axor Industriebouw
Clauwers Betonwerken
T&D BV Genk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS