Karting • Chrono

Tommie van der Struijs pakt in Berghem derde NK-zege en gaat erg gemotiveerd naar de Grand Finals: "Heb er veel zin in"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 16:50

BERGHEM - Met een indrukwekkende en moedige inhaalactie heeft Tommie van der Struijs zondag de zevende ronde van het NK Rotax Max gewonnen. De vijftienjarige coureur uit Nuenen was op het circuit van Berghem de sterkste in de Senioren-klasse door zowel de prefinale als de finale te winnen. Het was zijn derde opeenvolgende overwinning in het kampioenschap. Zo gaat hij met een super gevoel naar de Rotax Max Grand Finals in Italië, die volgende plaatsvinden in het Italiaanse Sarno.

Tommie van der Struijs pakt in Berghem derde NK-zege op rij

"De race was wel spannend. Yort van Wijk was supersnel. Ik heb er wel voor moeten vechten", blikte Tommie terug op zijn zwaarbevochten zege. "De inhaalactie was inderdaad moedig. Het kon fout gaan, maar anders hield ik het niet bij, dus ik moest iets doen. Anders was hij gewoon weggereden. Ik zag dat ik in het laatste stukje snel was, dus ik zette de kart ernaast."

De jonge coureur toonde niet alleen zijn snelheid, maar ook zijn tactisch inzicht en koelbloedigheid onder druk. "Tijdens de laatste ronde verdedigde ik. Het werd nog wel even spannend toen we naast elkaar reden. Maar gelukkig kon ik nog de binnenkant houden. Ik denk er dan niet echt over na of we eraf zouden gaan. We willen gewoon winnen."

Met zijn derde opeenvolgende overwinning in het NK bevestigde Tommie zijn uitstekende vorm aan de vooravond van de Grand Finals, het officieuze WK voor Rotax Max-coureurs dat komende week begint. "Dit was een goede generale repetitie voor de Grand Finals. Ik heb in Kerpen, Eindhoven en nu in Berghem gewonnen. Met het zelfvertrouwen zit het dus wel goed."

De recente successen schrijft Tommie mede toe aan een doorbraak in de afstelling van zijn kart. "We hebben iets gevonden waardoor we sindsdien altijd wel goede resultaten behalen. Dat helpt ook met het zelfvertrouwen natuurlijk. Dan gaat het rijden makkelijker."

Tommie van der Struijs pakt in Berghem derde NK-zege op rij

Naast zijn successen in het karting, heeft Tommie inmiddels ook indruk gemaakt in de autosport. Tijdens de Franse Formule 4-talentenjacht van Feedracing werd de snelle Brabander derde. "Ja, dat is ook lekker gegaan. Al had ik het liefst willen winnen natuurlijk. Maar het ging wel goed voor iemand die nog nooit in een formuleauto had gereden."

Met het oog op de aankomende Grand Finals in Sarno in Italië, bleef Tommie bescheiden. "Voor Sarno heb ik niet al te hoge verwachtingen. Ik weet het niet. Er is natuurlijk veel grip op die baan, wat me niet echt helpt. We gaan zien wat er gebeurt. Ik heb er in ieder geval veel zin in."

Het wordt Tommies derde deelname aan de Grand Finals. Hij hoopt er voort te bouwen op zijn eerdere ervaringen. "Bij mijn eerste deelname in de Micromax-klasse op het circuit van Sarno werd ik vijfde. Twee jaar geleden reed ik op het circuit van Portimão, wat eigenlijk een topweekend was. Ik werd tweede in de kwalificatie, won een paar heats, maar in de finale ben ik eraf gereden. Hopelijk behaal ik dit jaar de eerste podiumplaats, of misschien zelfs de overwinning!"

Tommie bedankt zijn vader die tevens zijn monteur was in Berghem.

Tommie van der Struijs wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Vagtechniek.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS