Formule 1

F1-teambaas Laurent Mekies geeft toe dat hij veel meer verwacht had van de nieuwe upgrades

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 juni 2024 04:35

Laurent Mekies had met de nieuwe upgrades op de raceauto's van Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo van Visa Cash App Racing Bulls veel meer verwacht. De Grand Prix van Spanje was dan ook een grote teleurstelling voor de teambaas van de Racing Bulls. Na de goede Grands Prix van de afgelopen periode was het F1-team met upgrades gekomen, maar die gaven totaal niet de gehoopte winst.

Laurent Mekies Visa Cash App RB

"We kwamen hier met hoge verwachtingen voor de upgrades waar iedereen in de fabriek zo hard aan heeft gewerkt als onderdeel van onze agressieve ontwikkelingsstrategie. Helaas hadden we vanaf het begin van de vrije training in elke sessie te weinig snelheid. Het heeft geen zin om te ontkennen dat dit een slecht weekend voor ons was en hoewel de verschillen erg klein waren, gaan we ons niet verontschuldigen voor het feit dat we gewoon niet competitief waren. Gezien onze startposities waren er ongebruikelijke omstandigheden voor nodig geweest - regen, een safety car - maar de race was vrij lineair en hoewel beide coureurs hun best hebben gedaan, hebben we in Spanje niets kunnen laten zien van onze inspanningen.

"Als we naar de positieve punten kijken, hebben we met beide auto's veel getest om zoveel mogelijk data te verzamelen. Nu staat onze hele groep voor een strenge test om te proberen vooruitgang te boeken in de weinige dagen die beschikbaar zijn tot we weer terug zijn op de Red Bull Ring. Het is een erg lang seizoen, dus er komen zeker een paar zware weekenden. We moeten deze achter ons laten, niet moedeloos worden, maar vooruitkijken en ons focussen om over een paar dagen in Oostenrijk meteen terug te vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS