Formule 1

George Russell: Lewis Hamilton 'weet heel goed' dat we dezelfde Mercedes-behandeling krijgen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2024 08:08

George Russell heeft gezegd dat de opmerkingen van Lewis Hamilton, die liet doorschemeren dat hij hem dit seizoen misschien niet opnieuw zou overtreffen, 'in het heetst van de strijd' waren. Hamilton was twee duizendsten van een seconde sneller dan Russell in de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje, waarna hij in het weekend zijn eerste podium van het seizoen behaalde.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Tijdens de Grand Prix van Monaco liet Hamilton doorschemeren dat hij dit seizoen in zijn laatste jaar bij het team misschien niet meer sneller zal zijn dan Russell in de kwalificatie, nu Russell voor het eerst met de nieuwe voorvleugel van het team rijdt. Het team bevestigde dat er met beide coureurs was gesproken over het nieuwe onderdeel, waarbij Hamilton Russell voor het eerst liet gebruikmaken van de voorvleugel omdat er maar één beschikbaar was.

Beide coureurs gebruiken dat onderdeel al sinds Canada en Mercedes heeft herhaaldelijk verzekerd dat het duo een gelijke behandeling krijgt. Russell bevestigde dit ook en vond dat Hamiltons woorden van een paar races geleden uit hun verband waren gerukt. "Dat was waarschijnlijk commentaar in het heetst van de strijd, want hij weet heel goed dat we dezelfde behandeling krijgen", vertelde Russell aan Channel 4.

"Lewis is een winnaar en deze jaren zijn frustrerend geweest voor ons allemaal, maar vooral voor hem. Hij is gewend om elk seizoen te winnen en hij heeft al drie jaar niet gewonnen. Ik weet zeker dat hij het niet zo bedoelde als het overkwam."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS