Formule 1

Max Verstappen druipt af na miserabele GP Baku: "Dit was heel slecht"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 14:39

Max Verstappen kwam ook tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan niet goed uit de verf. Op het Baku City Circuit eindigde hij op de vijfde positie, maar lag tot de een-na-laatste ronde nog zevende, totdat Sergio Perez en Carlos Sainz crashten. De Nederlander was dan ook allesbehalve blij met de gang van zaken.

Max Verstappen Baku

Verstappen kwalificeerde zich op een teleurstellende zesde positie. Hij leek lange tijd op deze positie te eindigen, voordat hij werd gepasseerd door Lando Norris. De Brit ving de race aan vanaf de zeventiende plek, maar vocht zich knap naar voren. In de voorlaatste ronde kwamen Perez en Sainz net iets te dicht bij elkaar in de buurt en zagen ze hun race eindigen. Hierdoor kon Verstappen als vijfde over de streep komen. Hij moet zich nog wel melden bij de FIA. Hij zou mogelijk hebben ingehaald onder de Virtual Safety Car.

In gesprek met Viaplay laat Verstappen weten zwaar teleurgesteld te zijn in dit weekend: "Voor mij was dit heel slecht”, begint de drievoudig Grand Prix-winnaar. “Ik had totaal geen tempo. Op de mediumbanden had ik iets meer degradatie. Op de harde banden was het iets beter, maar ik zat vast achter Albon en Lando. Daardoor raakten mijn remmen oververhit en moest ik een stapje terugdoen.”

“Mijn auto was heel moeilijk te besturen. Ik merkte tijdens de kwalificatie al dat de dingen die we hadden veranderd, niet goed uitpakten, en in de race was dat nog slechter. Ik kon niet remmen en geen bochten aanvallen. Een wiel kwam de hele tijd los van de grond, dus ik stuiterde in alle langzame bochten. Het was net een kart."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS