Formule 1

'Denk je hiermee weg te komen?' - Adrian Newey bekritiseerd voor Aston Martin-show

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2024 17:06

Robert Doornbos heeft Adrian Newey bekritiseerd voor de manier waarop zijn overstap naar Aston Martin werd aangekondigd. Ook gaat Doornbos in op Max Verstappen. Aston Martin zou hem wel in willen lijven.

Adrian Newey F1


Aston Martin organiseerde een groots evenement om Neweys komst als Managing Technical Partner te bevestigen. Christian Horner was niet onder de indruk van de aankondiging, die hij ‘mogelijk iets te vroeg’ noemde gezien Neweys lopende contract bij Red Bull.

Doornbos: "Wat ga je daar dan doen? Hij vertelde net een verhaal voor een Aston Martin-logo, en dan stap je in je autootje en rijd je naar Milton Keynes om weer aan je RB17 te werken. Denk je dat dat mogelijk is?! Denk je hiermee weg te komen?"

Newey zal dit seizoen niet meer met Red Bull naar races reizen en alleen nog aan de RB17-hypercar werken tot zijn vertrek in maart volgend jaar.

Robert Doornbos speculeert ook over de toekomst: "Lawrence Stroll is all-in gegaan en heeft zeer diepe zakken. Het is logisch dat je als management van Verstappen gaat praten. Elk team wil Verstappen."

Hij voegde toe: "Stroll senior zit in een lastige situatie. In 2026 is Alonso 45 jaar, en dan heb je Lance Stroll. Het is niet ondenkbaar dat Stroll een Grand Prix wint. Newey maakt wel het verschil."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS