Formule 1

Met dank aan Fernando Alonso en Aston Martin: Valiant met 745 pk sterke 5,2-liter Twin-Turbo V12-motor + FOTO'S

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 juni 2024 06:00

Meer vermogen. Meer downforce. Minder gewicht. Formule 1-coureur Fernando Alonso en Aston Martin werken samen aan de Valiant, de meest extreme, voor de weg bestemde Aston Martin ooit gebouwd. De Valiant met 745 pk sterke 5,2-liter Twin-Turbo V12-motor!

Valiant - Fernando Alonso - Aston Martin

De ultra-exclusieve, circuitgerichte special edition Aston Martin Valiant wordt op 12 juli door Fernando onthuld op het Goodwood Festival of Speed tijdens een spannende demonstratierun op het beroemde Hill Climb parcours.

De Valiant kwam oorspronkelijk voort uit een persoonlijke opdracht van tweevoudig Formule 1®-wereldkampioen en Aston Martin Aramco Formule 1®-coureur Fernando Alonso voor een lichtgewicht, extremere, op raceauto's geïnspireerde versie van de spectaculaire Aston Martin Valour.

Naar aanleiding van de opdracht en geïnspireerd door Fernando's 22-jarige carrière in de Formule 1 en zijn passie voor het rijden op de limiet, werd de Valiant geboren als een strikt gelimiteerde special die zorgvuldig is ontworpen en gemaakt door de experts van Aston Martin's bespoke divisie: Q by Aston Martin.

Aangedreven door een 745 pk sterke 5,2-liter Twin-Turbo V12-motor, gekoppeld aan een op maat gemaakte handgeschakelde zesversnellingsbak, zet Valiant de lange traditie van het merk voort om zeer verzamelbare speciale modellen te ontwikkelen, met een productie van slechts 38 exemplaren, die allemaal zijn toegewezen vóór de eerste leveringen aan het einde van 2024.

De Valiant maakt zijn publieksdebuut op het Goodwood Festival of Speed (11-14 juli), waar zijn eerste klant, Fernando, hem op de vrijdag van het evenement aan de tand voelt op het iconische Hill Climb parcours, slechts enkele dagen na zijn deelname aan de Britse Grand Prix.

Valiant - Fernando Alonso - Aston Martin

"Valour was een spectaculaire viering van de 110e verjaardag van Aston Martin en was voor mij een stimulans om een extremere, op raceauto's geïnspireerde versie te maken die gericht was op het circuit, maar ook op de weg een opwindend rijplezier bood," aldus Fernando.

"Valiant is geboren uit mijn passie voor rijden op de limiet en ik heb met veel plezier nauw samengewerkt met het Q by Aston Martin team aan zowel het ontwerp als de technische specificaties en ik geloof dat we een meesterwerk hebben gecreëerd."

"Valiant is een modern meesterwerk", zegt Marco Mattiacci, Global Chief Brand and Commercial Officer van Aston Martin.

"Een creatie van Q by Aston Martin, geïnspireerd door een racelegende en ontworpen met behulp van de nieuwste F1-geïnspireerde technologie, exotische materialen en obsessieve gewichtsreductie. De nadruk ligt op een unieke, intense en emotionele rijervaring voor de bestuurder.

"Valiant is de ultieme mix van prestaties, circuitgerichte dynamiek en hypercar-intensiteit en belichaamt het vastberaden streven van Aston Martin om zeldzame en buitengewone auto's te bouwen voor echte coureurs."

Valiant - Fernando Alonso - Aston Martin

"Valiant is extravert", voegt Marek Reichman, Aston Martin's Executive Vice President en Chief Creative Officer, toe.

"Eén blik laat geen twijfel bestaan over zijn bedoelingen. Hij is een echte volbloed, bedoeld om optimaal van te genieten op een racecircuit, maar toch ook bruikbaar op de weg. Hij haalt zijn inspiratie duidelijk uit de autosport en brengt zijn karakter tot uiting in een dramatische, gespierde vorm en een overvloed aan prachtige, functionele details.

"Onder deze details bevinden zich de aero disc wieldoppen, die een knipoog zijn naar de machtige 'Muncher' Le Mans auto, en een kwartet titanium uitlaatpijpen met grote diameter die de interne verbranding eren en de soundtrack van Aston Martin's magnifieke V12 vieren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS