Formule 1

Opnieuw een W15-doorbraak: Lewis Hamilton gelooft dat Mercedes doorbraak heeft geforceerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juni 2024 07:30

Lewis Hamilton schreef een doorbraak in het begrijpen hoe de Pirelli-banden werken met zijn W15 toe aan het ontsluiten van zijn snelheid in de kwalificatie. Hamilton pakte tijdens de Grand Prix van Spanje één plaats terug in de kwalificatie tegen zijn teamgenoot George Russell. Hij zette zijn P3-startpositie om in zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Die goede lijn werd doorgezet in Oostenrijk, waar George Russell op P4 en Lewis Hamilton op P6 kwalificeerde op de Red Bull Ring.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Hamiltons laatste seizoen als Mercedes-coureur was tot dusver verre van ideaal. De Brit kon de prestaties van Russell niet evenaren, vooral niet in de kwalificatie. Vroeger domineerde de Mercedes-coureur de kwalificatiestatistieken, maar op weg naar het circuit van Barcelona stond Hamilton met 8-1 achter, voordat zij zich voor het eerst dit jaar in de top-vier kwalificeerde.

"Er is een enorme hoeveelheid analyse", vertelde hij aan de media. "Ik heb het team om veel informatie gevraagd over hoe we ons kunnen verbeteren en waar we tekortschieten. Het zijn gewoon de banden en we moeten onze processen van sessie tot sessie blijven verbeteren. Normaal gesproken veranderen de dingen een beetje zodra we bij de kwalificatie aankomen. De auto is lichter, je zit veel meer in de DRS. De tijd zal het leren, maar we hebben iets gevonden. Nu moeten we proberen om daarop voort te bouwen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS