Formule 1

Scuderia Ferrari F1-teambaas Vasseur trekt zich niets aan van 'vechtende' coureurs: “Part of the game”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2024 12:40

Ferrari kende in Spanje een teleurstellende race. In de race konden de Scuderia Ferrari-coureurs geen plekken goed maken en eindigden ze achter Red Bull, McLaren en beide Mercedes-coureurs op de vijfde en zesde positie. In de race vlogen Charles Leclerc en Carlos Sainz elkaar nog in haren. Teambaas Frederic Vasseur slaapt geen minuut minder om de twee vechtende kemphanen.

Frederic Vasseur

In de beginfase van de 66 ronden durende race op het Circuit Barcelona-Catalunya kwamen de twee coureurs elkaar al tegen op het circuit. In de eerste bocht van circuit raakten de twee racewinnaars elkaar en dit leverde na de race de nodige irritatie op.

Toch kan Vasseur zich er niet druk om maken. Hij laat Sainz en Leclerc het zelf uitzoeken: "Buiten de auto hebben ze een goede relatie en is er wederzijds vertrouwen. Nu zijn ze aan het racen en dan kunnen er dit soort dingen gebeuren", begint de Franse teambaas in gesprek met de internationale media. "Afgelopen jaar herstelden we ons ook en dat kwam ook door de data die we kregen van hun competitief en hun onderlinge strijd. Nu gebeurde er iets, maar dat is ook gewoon ‘part of the game’."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS