Formule 1

Lewis Hamilton wacht een duidelijke taak bij Ferrari: "Iedereen motiveren en aanwijzingen geven voor de ontwikkeling"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juni 2024 19:07

Tijdens de Grand Prix van Spanje werd het weer eens duidelijk: Ferrari loopt te tobben! Het Catalaanse weekend bleek lastig voor Ferrari. De reden was een beetje onverwacht. Red Bull domineerde bepaald niet zoals ingeschat. McLaren is zo langzamerhand gelijk of beter ten opzichte van zijn Red Bull-rivaal. En ondanks de twee upgradepakketten tussen Imola en Barcelona lijkt de SF-24 terrein te verliezen ten opzichte van zijn tegenstanders. Met de komst van Lewis Hamilton in 2025 wordt zijn taak steeds duidelijker: iedereen net dat laatste beetje extra laten geven om de top te pakken.

Lewis_Hamilton_Ferrari_RX_680

Fabriek pushen en motiveren
In een interview met James Allen door het Engelse Autosport gaf Frederic Vasseur een heldere toelichting op de doelstellingen die met Lewis Hamilton moesten worden bereikt: “De bijdrage van de coureur is niet alleen het vermogen om snel te zijn in de laatste kwalificatieronde. Het is ook de taak van de coureur om iedereen te motiveren, aanwijzingen te geven voor de ontwikkeling."

Uitstekende combinatie
“De bijdrage is ook om aanwezig te zijn in de fabriek, om het beste uit iedereen te halen. Als je meer dan 1.000 mensen hebt en we uit iedereen iets meer kunnen halen, maakt dat uiteindelijk een verschil enorm. En ik geloof echt dat Lewis op elk aspect een bijdrage zal leveren, daarom zal de combinatie met Charles uitstekend zijn”, vervolgde de Ferrari-teambaas.

Ervaring is broodnodig
“We hebben ook de ervaring van een kampioen nodig. Lewis heeft zeven kampioenschappen gewonnen, hij komt met enorme ervaring van Mercedes en dit is ook belangrijk voor ons. We moeten een soort overdracht van ervaring en kennis van andere teams kunnen bewerkstelligen. In het verleden hadden we ons een beetje geďsoleerd en dat is niet de beste manier om vooruitgang te boeken " besloot Vasseur. De tijd zal het leren. Hamilton’s taak is om op een vergelijkbare wijze als toentertijd Michael Schumacher, de puntjes op de ‘i’ te zetten in Maranello. Misschien toch nog een ster-ontwerper binnenhalen, net zoals in de Schumacher-tijd? Forza Ferrari!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS