Formule 1

Verhullen de kwaliteiten van Max Verstappen de tekortkomingen van Red Bull?

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2024 03:45

Max Verstappen heeft na de eerste tien Grands Prix van dit jaar nog steeds een indrukwekkende voorsprong van 69 punten op Lando Norris in het rijderskampioenschap. Maar in 2024 ontwikkelt zich de drievoudig F1-wereldkampioen niet zo dominant als een jaar geleden. Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko maakt zich daarom zorgen dat de ongelooflijke vaardigheden van Verstappen een aantal barsten verhullen die dit jaar in de prestaties van het Red Bull-team zijn verschenen.

Max_Verstappen_en_Helmut_Marko F1 Red BullHelmut Marko (rechts) over Max Verstappen: “Max wint omdat hij zoveel zelfvertrouwen heeft, niet omdat de auto zo goed is!”

Op de limiet
“Max wint omdat hij zoveel zelfvertrouwen heeft, niet omdat de auto zo goed is”, zei de Oostenrijker, waarbij hij wees op de manoeuvres van Verstappen die hem de strijd met Lando Norris in zijn voordeel deden beslissen. “Max kan niet een heel seizoen op de limiet rijden”, vertelde Marko dit weekend aan het Oostenrijkse medium OE24 in de aanloop naar de thuisrace van Red Bull op de Red Bull Ring in Oostenrijk. "De inhaalmanoeuvre waarmee hij de leiding nam was zelfs voor hem buitengewoon", zei Marko, terwijl hij het vergeleek met de voortdurende strijd van Sergio Perez, die inmiddels naar vijfde plaats in het rijderskampioenschap is teruggezakt.

Extra stimulans
Red Bull heeft ruim twee keer zoveel punten als Mercedes en heeft na Spanje een voorsprong van 60 punten op Ferrari. Maar vergeleken met de voorsprong van 108 punten die Red Bull had na de eerste tien ronden van 2023 is het huidige resultaat niet voldoende. Naast een hevige strijd met McLaren en Ferrari lijkt het er na de GP van Spanje op dat ook Mercedes zich weer in de strijd om de top begeeft. Bovendien is de zorg die Helmut Marko openlijk uitspreekt alleen maar een extra stimulans bij de rivaliserende teams om alles-op-alles te zetten om Red Bull en Max Verstappen te verslaan.

Max_Verstappen_actie F1 Red Bull



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS