Formule 1

Oscar Piastri tankte in Baku veel vertrouwen voor Singapore: “Moeten competitief zijn dit weekend”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 08:00

Oscar Piastri gaat met een flinke bak vertrouwen beginnen aan het raceweekend in Singapore na zijn klinkende overwinning in Baku. De 23-jarige McLaren-coureur slaagde er daar in om Ferrari-coureur Charles Leclerc te verslaan en zijn tweede overwinning uit zijn loopbaan te scoren. Nu de Formule 1 is neergestreken in Singapore verlegt Piastri de focus, maar het vertrouwen op een goede afloop is hoog.

Oscar Piastri


De zege in Baku was een goede opsteker voor Piastri, die na zijn ‘gekregen’ overwinning in Boedapest ook liet zien op eigen kracht te kunnen winnen. Piastri is zich bewust dat hij ook in Singapore voor een zware uitdaging staat, maar hij ziet het als een kans om verder te bouwen op het momentum dat hij heeft.

In de FIA-persconferentie vertelt Piastri over zijn verwachtingen van dit weekend: "Het is zeker een fijne boost voor het vertrouwen. Ik denk dat Baku in sommige opzichten vergelijkbaar is, maar in veel andere opzichten totaal anders. We zouden dit weekend competitief moeten zijn, en het grootste wat ik meeneem van vorige week is de uitvoering van de race, zowel van mezelf als van het team. Ferrari was bijvoorbeeld heel competitief, dus om daar een overwinning te pakken, geeft zeker vertrouwen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS