Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

"Teambaas van Richard Verschoor: "Ze rapporteerden ook problemen die de technische staf aan het onderzoeken is"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 juni 2024 03:02

Het FIA Formule 2-kampioenschap ging dit weekend weer van start voor de zevende ronde van het seizoen 2024 in Spielberg, toen de coureurs op de locatie in Stiermarken aan de Sprintrace begonnen. Al tijdens de kwalificatie konden Trident Motorsport-coureurs Richard Verschoor en Roman Staněk geen goede chemie vinden met het circuit. De Tsjech eindigde op P24, terwijl de Nederlander 17e werd.

Trident weg van de punten met beide auto's

De gridposities deden afbreuk aan hun kansen en ze bleven steken in onbewogen runs, ver verwijderd van de posities die ertoe doen. Bij de start gingen beide coureurs goed van start, waarbij Verschoor zich vastklampte aan plaats P16 en Staněk zich opwerkte naar P19. Tijdens de race meldde Verschoor problemen met de onderkant van zijn auto, terwijl Stanek al vroeg problemen kreeg met de olietemperatuur, wat zijn tempo negatief beïnvloedde en waardoor hij posities verloor. Verschoor voltooide de Sprint Race op P20, terwijl Staněk 21ste werd.

In de Feature Race zullen ze zeker meer mogelijkheden hebben om terug te vechten vanaf hun startposities, omdat de verplichte pitstop ruimte laat voor verschillende strategieën. Het zal echter belangrijk zijn om de problemen te corrigeren die hun vooruitgang vertraagden in de aanloop naar de race van morgen, die om 11.35 uur begint.

Giacomo Ricci, Team Manager, Sprint Race Quote: "Net als bij de Sprint Race afgelopen weekend in Barcelona, bracht het resultaat van de kwalificatie onze kansen in gevaar om het goed te doen in de openingsrace van het weekend in Spielberg, omdat er geen ruimte was voor strategie zonder pitstops. Staněk en Verschoor vonden niet de juiste omstandigheden om te herstellen, maar ze rapporteerden ook problemen die de technische staf aan het onderzoeken is. In de Feature Race verwacht ik meer mogelijkheden, maar we zullen keuzes moeten maken die het verschil kunnen maken. Ons racetempo was vandaag niet competitief en we zullen moeten begrijpen wat er gebeurd is om het voor morgen te verbeteren."

Fotomodel Kim Feenstra in de TwoSeater bij Richard Verschoor:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS