Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Trident Motorsport met Richard Verschoor en Roman Staněk in de startblokken voor Silverstone

Uitgegeven door HJ van Keulen • 4 juli 2024 16:15

De volgende ronde van het FIA Formule 2-kampioenschap vindt dit weekend plaats op Silverstone, waar Trident Motorsport de kans krijgt om zich te revancheren na een moeilijke trip naar Spielberg. Op het Oostenrijkse circuit bomvol met oranjefans slaagden Roman Staněk en Richard Verschoor er niet in om hun puntenscore te verbeteren.

Trident Motorsport

Zelfs op de Red Bull Ring toonde de serie een zeker gebrek aan hoofdrolspelers, met 12 verschillende winnaars in de eerste 14 races van het jaar, dus er is duidelijk een kans om terug te vechten in de punten. Dat zou zeker mogelijk zijn met een solide weekend in Groot-Brittannië in ronde 8 van 2024.

Het circuit van Silverstone, gebouwd op het terrein van een militair vliegveld dat werd gebruikt door de Britse luchtmacht, is erg technisch en heeft veel medium en hogesnelheidsbochten. Weersomstandigheden en wind zijn vaak bepalende factoren voor de prestaties van de coureurs. De coureurs en de technische staf zullen meerdere variabelen onder controle moeten houden om een uitdaging aan te gaan in Groot-Brittannië.

Roman Staněk keert terug op de baan na een zware Feature Race in Spielberg, waar een jumpstart en een beschadigde vloer ervoor zorgden dat hij ondanks een positieve start niet in de puntenzone kwam. Aan de andere kant moest Richard Verschoor, die in de Feature Race was opgeklommen naar P10, opgeven in Stiermarken vanwege voedselvergiftiging. De Nederlander en het team kijken uit naar een rustige Britse weekend.

Teammanager Giacomo Ricci is hoopvol op een goed resultaat: "Er wacht ons een zeer technisch en snel circuit op Silverstone, waar optimale balans en vertrouwen van de coureur nodig zijn om snelle rondetijden te halen. We weten hoe belangrijk het resultaat van de kwalificatie is. In een kampioenschap dat zo gelijkmatig verdeeld is, biedt een start vanaf de eerste rijen een beslissend voordeel. Na het weekend in Monte Carlo waren we niet meer in staat om te presteren in de kwalificatie en daar hebben we de gevolgen van ondervonden. Het belangrijkste doel in Silverstone is om vanaf de eerste dag op de goede voet te beginnen en zo een gunstiger weekend te hebben. De voorbereiding voor de race is grondig geweest en we zijn vastbesloten om het goed te doen, maar nu zal, zoals altijd, het circuit de antwoorden geven!"

Het FIA Formule 2-kampioenschap begint op vrijdag lokale tijd om 10.00 uur met een vrije training van 45 minuten. De kwalificatie staat diezelfde dag op het programma en begint om 15.05 uur. Op zaterdag wordt om 13.15 uur de Sprint Race verreden. De Feature Race, die het weekend afsluit, begint op zondag om 9.55 uur. De activiteiten op het circuit worden live uitgezonden door Sky Sports F1. Tijden zijn lokaal.

Richard Verschoor neemt fotomodel Kim Feenstra mee voor een super snel rondje:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS