Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Trident motorsport wil sterker terugkomen met Richard Verschoor en Roman Staněk in Hongarije

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 juli 2024 08:05

De Feature Race vormde de aftrap van de achtste ronde van het FIA Formule 2-kampioenschap op Silverstone, maar Trident Motorsport kon geen punten veiligstellen op de locatie in Northamptonshire. In de kwalificatie, waarin Richard Verschoor en Roman Staněk respectievelijk P13 en P22 opeisten, moesten de coureurs van het team herstellen. Na een foutloze start wist de Nederlander zich in de openingsfase terug te vechten naar P7, terwijl zijn Tsjechische teamgenoot naar P11 reed.

Stanek en Verschoor buiten de punten in Northamptonshire

Beide auto's lieten tijdens de Feature Race af en toe een positief tempo zien. Staněk meldde echter problemen met de stabiliteit aan de achterkant door een gebrek aan grip. Verschoor daarentegen had koppelingsproblemen, waardoor hij aan het eind van de race niet verder kwam dan P13. Staněk, die P8 had gepakt in de Sprint Race, eindigde als P18 ondanks dat hij de op twee na snelste raceronde had neergezet. Het kampioenschap heeft nu een pauze van een week voordat ze in het voorlaatste weekend van juli weer van start gaan op de Hungaroring.

Trident teammanager Giacomo Ricci: "We zijn niet tevreden over het einde van de race, want onze coureurs eindigden buiten de punten na de positieve achtste plaats die Roman Staněk zaterdag behaalde in de Sprint Race. Na een goede start vielen onze coureurs uit de top tien. Staněk meldde grip problemen met de achterkant, die instabiel werd, terwijl Verschoor koppelingsproblemen had, maar toch nog op P13 wist te finishen. Na drie races in opeenvolgende weekenden is een pauze welkom om onze energie weer op te laden en ons met kracht en vastberadenheid op te stellen voor de volgende twee races voor de vakantie in augustus."