Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Het team van Richard Verschoor wil de vaart erin op Belgische bodem

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 juli 2024 07:30

Het historische circuit van Spa-Francorchamps is dit weekend gastheer van ronde 10 van het FIA Formule 2-kampioenschap, dat in het supportprogamma van de Grote Prijs F1 van België. Na het verlaten van de bochtige en onvoorspelbare Hungaroring, verhuist de serie naar een hogesnelheidscircuit waar inhalen goed mogelijk is, maar waar het ook cruciaal is om de juiste balans te vinden qua afstelling. De Belgische locatie, met 7,004 km de langste op de kalender, heeft twee zeer snelle sectoren gemengd met een technische. Daarom is een goede balans in de afstelling nodig om geen enkel deel van het F1-circuit in gevaar te brengen.

Trident Motorsport

Trident Motorsport komt in redelijk competitieve vorm naar Spa. In de vorige ronde, op de Hungaroring, pakte Richard Verschoor de overwinning in de Sprint Race, maar hij werd gediskwalificeerd vanwege overmatige slijtage aan de onderzijde. Hij behaalde ook de derde plaats in de Feature Race. De Nederlander racet voor zijn thuispubliek, dat naar verwachting naar België zal komen, en gaat op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen in een zeer competitief kampioenschap met tot nu toe 15 verschillende winnaars in 18 races.

Roman Staněk, die nipt naast de punten greep door in Boedapest als P11 over de finish te komen, heeft een goede staat van dienst op het Belgische circuit. Hij stond twee keer op het podium in de Formule 3 en scoorde twaalf maanden geleden punten in de Formule 2 met Trident Motorsport. Hij wil de lat hoger leggen en opnieuw een competitief avontuur beleven.

Spa-Francorchamps markeert het einde van een zeer veeleisende stint voor de teams, die vijf van de afgelopen zes weekenden in actie zijn geweest en toe zijn aan een verdiende pauze. Na de race in de Ardennen is er ongeveer een maand rust voordat de serie wordt hervat op Trident Motorsports thuiscircuit in Monza.

Giacomo Ricci, teammanager: “Alle teams en coureurs kunnen niet wachten om te racen op Spa-Francorchamps, een zeer gewaardeerd en uniek circuit. In de Ardennen zal het cruciaal zijn om de juiste balans te vinden en het circuit goed te begrijpen voor de kwalificatiesessie. De uitkomst is altijd cruciaal voor het verloop van het weekend."

"Verschoor had een wisselvallig weekend, maar het podium in de Feature Race in Boedapest was een belangrijke prestatie voor zijn zelfvertrouwen en voor het team. Als we tijdens de vrije trainingen de juiste chemie met het circuit hebben, zijn we altijd in staat om op een hoog competitief niveau te presteren.”

Het weekend van het FIA Formule 2-kampioenschap begint op vrijdag om 11.05 uur met een training van 45 minuten. De kwalificatie staat diezelfde dag om 16.00 uur op het programma. De Sprint Race wordt op zaterdag om 14.15 uur verreden, terwijl de Feature Race, de laatste van het weekend, op zondag om 10.00 uur van start gaat. Alle actie wordt live uitgezonden door het Sky Sports F1-netwerk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS