Formule 1

Charles Leclerc verliest vier jaar op rij Baku-pole: “Ik verdedigde niet goed”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 14:01

Charles Leclerc ving voor de vierde keer op rij de Grote Prijs van Azerbeidzjan aan vanaf pole position. Voor de vierde keer op rij kon hij deze startpositie niet omzetten in een plekje op het hoogste treetje van het ereschavot. In de twintigste ronde werd hij ingehaald door Oscar Piastri die de race uiteindelijk ook op zijn naam schreef. Leclerc baalt, maar legt de schuldvraag neer bij zichzelf.

Charles Leclerc Baku Ferrari

In navolging van 2021, 2022 en 2023 was Leclerc ook dit jaar de snelste man in de kwalificatie voor de Grand Prix. Toch slaagde hij er voor de vierde keer op rij niet in om deze te verzilveren. Na de pitstops haalde Piastri Leclerc met een zeer gewaagde inhaalactie in. Bijna dertig rondjes lang zat de Monegask op de staart van Piastri, maar van een inhaalactie kwam het niet. De kans dat Leclerc zijn banden naar de gallemiezen heeft geholpen is aan de andere kant wel groot.

In de laatste paar rondjes reed Piastri uit de DRS-zone, waardoor hij Sergio Perez en Carlos Sainz in zijn nek kreeg. Het probleemoplossend vermogen van de twee laatstgenoemden was groot. Zij crashten namelijk beide uit de race.

Na afloop van de race sprak Leclerc voor de camera van de Formule 1 over de race: "McLaren en Oscar hebben geweldig werk geleverd, ze hebben het beter gedaan dan wij. De crash van Carlos in de laatste ronden was jammer en hopelijk is iedereen in orde. Het is overduidelijk geen geweldige dag voor het team. Ik denk dat McLaren minder downforce had en ze waren heel snel op de rechte stukken. Ik had niet zo dichtbij komen als ik wilde en uiteindelijk verloren we de zege, omdat ik niet zo goed verdedigde aan het einde van het rechte stuk. Soms maak je fouten en daar leer je van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS