Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S - Honda markeert 25 jaar hybride prestaties met het Europese debuut van de nieuwe Prelude!

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juli 2024 09:01

Honda markeert 25 jaar hybride prestaties met het Europese debuut van de ‘Prelude Concept’ en de bevestiging dat het productiemodel zal terugkeren naar de Europese regio, voorafgaand aan zijn eerste publieke optreden op het Goodwood Festival of Speed. Na de onthulling vorig jaar van het conceptmodel op de Japan Mobility Show, zal de Prelude de perfecte balans bieden tussen opwindend rijplezier en uitstekende efficiëntie – waarmee Honda’s lange termijn engagement op het gebied van elektrificatie wordt belichaamd in een stijlvol en dynamisch pakket.

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 1

De originele Prelude maakte 45 jaar geleden zijn Europese debuut en diende tot 2001 vijf generaties lang als een spannende, krachtige showcase van Honda's baanbrekende technologie. Het nieuwe model belooft een passende terugkeer te zijn voor het gerenommeerde naamplaatje, omdat het een meeslepende mix is van stijl en verfijning naast een hybride aandrijflijn.

De naam ‘Prelude’ verwijst naar een inleidend muziekstuk en positioneert de auto op passende wijze als een voorloper van toekomstige modellen die Honda’s toewijding aan sportprestaties belichamen – een voorbeeld van hoe Honda het ‘plezier van autorijden’ naar klanten in heel Europa brengt.

Tomoyuki Yamagami, hoofdingenieur en groot projectleider bij Honda Motor, zei: “De nieuwe Prelude markeert niet alleen het laatste hoofdstuk in ons steeds evoluerende hybrideverhaal, hij is ook het product van 25 jaar baanbrekend hybrideonderzoek en -ontwikkeling. Ervoor zorgen dat dit model zijn ‘sportieve’ DNA behoudt door de efficiëntie en milieuvoordelen van geëlektrificeerd rijden perfect te combineren met een opwindende ervaring achter het stuur – waardoor gebruikers met meer rijplezier worden even worden bevrijd uit de sleur van hun dagelijkse leven.”

“Bovendien demonstreert de Prelude het voortdurende belang van hybride aandrijflijnen als onderdeel van Honda’s auto-elektrificatiestrategie – een belangrijke stap in de richting van ons streven om tegen 2040 100% van de verkoop van nieuwe voertuigen batterij-elektrisch of waterstof-brandstofcel te zijn.”

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 2

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 3

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 4

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 5

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 6

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 7

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 8

Europees debuut Honda Prelude concept Foto 9

Bron foto's: Honda UK





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS