Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO'S: Maserati MCXtrema arriveert in VS: eerste exemplaar afgeleverd op circuit van Laguna Seca tijdens de Monterey Car Week

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 21 augustus 2024 12:00

Op het circuit van Laguna Seca heeft Maserati tijdens de fameuze Monterey Car Week het eerste exemplaar van de MCXtrema, de krachtigste supersportauto van het merk voor op het circuit, aan een klant afgeleverd als speciaal onderdeel van de Car Week-activiteiten van het merk. Het was voor het eerst dat de MCXtrema op Noord-Amerikaanse bodem te zien was.

Maserati

De Maserati MCXtrema, het 730 pk sterke 'beest' van het merk met de Drietand, is teruggekeerd naar Monterey, dit keer op het circuit, voor zijn laatste stop tijdens de Monterey Car Week-tour. De MCXtrema is erop gericht om de grenzen te verleggen, beschikt over het DNA van Maserati en biedt een performance die kenmerkend is voor elke creatie van het iconische Italiaanse merk. Met slechts 62 geproduceerde exemplaren voor de wereldwijde verkoop combineert dit gelimiteerde spektakelstuk een fraai design met een ongeëvenaarde dynamiek op het circuit.

Maserati

Deze speciale gelegenheid op het circuit van Laguna Seca vormde tevens het debuut van de 3,0-liter V6 twin-turbo Nettuno racemotor in Noord-Amerika, waar de aanwezigen hem voor het eerst hoorde brullen op het circuit. De MCXtrema onderging een reeks rigoureuze tests, gevolgd door de aflevering van het eerste exemplaar in de nazomer van 2024. Gezien de circuitachtergrond van deze auto was het toepasselijk dat de eerste levering aan klanten plaatsvond tijdens de Monterey Car Week, op één van de beroemdste circuits ter wereld.

Maserati

Na zijn aanwezigheid op de Maserati-stand op The Quail, A Motorsports Gathering, werd dit aflevermoment luister bijgezet door de aanwezigheid van Maserati's hoofdtestrijder Andrea Bertolini, die in de GT-klasse vier wereldtitels behaalde achter het stuur van de legendarische Maserati MC12. Bertolini reed met de MCXtrema zijn eerste rondjes op het iconische circuit van Laguna Seca en demonstreerde de capaciteiten van de auto met de nieuwe eigenaar naast zich, waarna hij de sleutels overhandigde. Deze ceremoniële overhandiging was het slotstuk van de opmerkelijke reis van de auto van concept naar realiteit, waarbij Bertolini een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van de auto door het uitvoeren van strenge simulatietests.

Maserati

“Het is geweldig om het ontwikkelingsproces van de MCXtrema nauwgezet te hebben gevolgd. Een jaar geleden onthulde Maserati het studiemodel hier in Monterey en nu leveren we het eerste exemplaar af op Laguna Seca”, aldus Giovanni Sgro, hoofd van Maserati Corse. “Het is een project vol passie geweest, met ontelbare uren hard werk en een maximale toewijding van ons team. Deze auto belichaamt echt de geest van Maserati, door de meest geavanceerde technologie te combineren met ons kenmerkende Italiaanse vakmanschap. Het is een eer om deel uit te maken van deze mijlpaal en dit moment te delen met onze gepassioneerde klanten. Uit respect voor onze klanten vloeit het toekennen van een MCXtrema voort uit een exclusief selectieproces. Toen we besloten om één van de krachtigste auto’s voor circuitinzet in de lange geschiedenis van Maserati te ontwikkelen, wilden we ook 62 unieke individuen in staat stellen om eigenaar van deze auto te zijn, en bewaarders van een rijk nalatenschap.”

Maserati

De Maserati MCXtrema vormt het toppunt van auto-innovatie, waarbij Italiaans vakmanschap wordt gecombineerd met geavanceerde technologie. Dit meesterwerk voor op het circuit is een van de krachtigste auto’s die Maserati ooit bouwde, ontwikkeld met behulp van uitgebreide virtuele analyses om optimale prestaties te garanderen. Er is ongeveer 200 uur gewerkt in de dynamische simulator van Maserati, aangevuld met 1.000 uur aan gedetailleerde virtuele analyse in verschillende simulaties.

De Maserati MCXtrema is gebaseerd op de knowhow die is opgedaan gedurende het vier jaar durende ontwikkelingsproces van de MC20, waarna er onder meer verbeteringen aan de motor zijn doorgevoerd, en blinkt uit in prestaties op het circuit. Het model is ontworpen door Maserati Centro Stile en 100% made in Italy. Het combineert schoonheid met functionaliteit voor superieure aerodynamische eigenschappen en indrukwekkende rijeigenschappen.

Maserati

Maserati heeft besloten om de wereld van MCXtrema-eigenaren nog unieker te maken met MCXperience, een klantenervaring met een reeks services die exclusief zijn voorbehouden aan de kopers van dit ‘beest’: een exclusieve club waarmee eigenaren zich volledig kunnen onderdompelen in de autosportwereld van Maserati, samen met professionele coureurs en de technici van Maserati Corse Services.

MCXperience biedt ook de Conciërge, voor toegang tot ervaringen op het circuit, evenals de MCXtrema Racing kit. Die laatste is ontworpen voor coureurs door Maserati Centro Stile in samenwerking met Sparco, een wereldwijde leider op het gebied van technische kleding en uitrusting voor de autosport, zodat ze zich in de MCXtrema echte coureurs voelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS