Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

SNEAK PEAK: Maserati onthult nieuwe supersportwagen tijdens Monterey Car Week 2024

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 5 augustus 2024 12:01

Maserati onthult op vrijdag 16 augustus, tijdens "The Quail, A Motorsports Gathering" in Californië een nieuwe supersportwagen. Het event vindt plaats tijdens de 2024 Monterey Car Week, dat wordt gehouden van 14 tot en met 18 augustus en waar liefhebbers van over de hele wereld samenkomen om van de meest exclusieve auto’s te genieten.

Nieuwe Maserati Super Sports Car

De krachtige, hypermoderne en aerodynamische supersportwagen is volledig in Italië ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door Maserati, en heeft de racespirit van de Maserati GT2. Tegelijkertijd is hij een evolutie van de MC20, de halo car van de Drietand, het eerste model dat is uitgerust met de revolutionaire V6 Nettuno-motor.

Maseratie MC12 Stradale

De MC20 staat voor het allernieuwste op het gebied van Maserati performance. Vanaf het begin van zijn ontwikkeling werd een race-versie voorzien die in twee varianten op de markt komt – een circuitversie en een tegenhanger voor op de openbare weg. De nieuwe supersportauto is tot in detail te individualiseren met een breed scala aan opties en biedt de performance van een raceauto zonder comfort op te offeren.

Maserati MC20 Icona

De wereldpremière van de nieuwste Maserati, die op vrijdag 16 augustus om 9:12 uur PST plaatsvindt, wordt gepresenteerd door Giovanni Perosino, Chief Marketing and Communications Officer van het merk, samen met Klaus Busse, Maserati Head of Design. Tijdens de presentatie geven ook de MC20 Icona en MCXtrema acte de présence.

Maserati MC20 Icona

De MC20 Icona is een limited edition die is geïnspireerd op de MC12 Stradale uit 2004. Hij werd in juni 2024 gepresenteerd. De MCXtrema is onthuld op The Quail in 2023 en is de meest indrukwekkende racewagen van Maserati, met typegoedkeuring uitsluitend voor gebruik op het circuit. Er worden van deze racer slechts 62 exemplaren geproduceerd, waarvan de eerste worden afgeleverd op het circuit van Laguna Seca tijdens de Monterey Car Week 2024.

Maserati MCXtrema

Maserati MCExtrema

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS