Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Vernieuwde CUPRA Formentor nu ook als Essential en Business

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 juli 2024 14:01

De vernieuwde CUPRA Formentor is nu ook te bestellen als Essential of Business. Beide uitvoeringen worden geleverd als plug-in hybride met een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en een elektrische range tot wel 125 km. Onlangs onderging de Formentor een restyling, met als resultaat een aangescherpt design en interieur - inclusief nieuw infotainmentsysteem. De nieuwe CUPRA Formentor Essential is er al vanaf € 44.990.

Vernieuwde CUPRA Formentor

De nieuwe Formentor Essential en Business zijn direct herkenbaar als CUPRA met hun sharknose, scherp gesneden koplampen met driehoekige LED-units en 18 inch lichtmetalen velgen. In het interieur benadrukken de sportstoelen en het supersport stuur met start- en CUPRA-knop het sportieve karakter. Het grote (12,9 inch/33 cm), centraal geplaatste touchscreen is de spil in de bediening van het vernieuwde infotainmentsysteem. De heldere menustructuur, de verlichte ‘slider bar’ en de naar eigen keuze te configureren widgets dragen bij aan maximaal bedieningsgemak. Smartphones zijn draadloos te koppelen en op te laden.

Vernieuwde CUPRA Formentor

De essentie van sportiviteit
De Formentor Essential laat zien dat de electrifying performance van CUPRA een perfecte match vormt met (veel) comfort. Standaard zijn bijvoorbeeld een automatische airconditioning met drie klimaatzones en verwarmde voorstoelen. Voor maximaal gebruiksgemak en een relaxte rijervaring zijn parkeersensoren voor en achter én de predictive adaptive cruise control eveneens inbegrepen. De Formentor Business vult dat aan met een achteruitrijcamera, ‘wrap around’ LED-sfeerverlichting in het interieur, een elektrisch bediende achterklep met voetbediening, Keyless Entry & Go en alarm.

Vernieuwde CUPRA Formentor

Elektrische range tot wel 125 km
De nieuwe CUPRA Formentor Essential en Business beschikken over de nieuwste plug-in hybridetechnologie. De sleutelcomponenten van de aandrijflijn zijn een 1.5 TSI turbobenzinemotor, de automatische zestraps DSG-transmissie en een elektromotor die wordt gevoed door een nieuwe 19,7 kWh accu. Daarmee is een elektrische range tot wel 125 km mogelijk. De accu is snel te laden met 50 kW. Op lange afstanden zorgt het slimme samenspel van de verbrandings- en elektromotor voor krachtige prestaties en optimale efficiency.

Vernieuwde CUPRA Formentor

Leverbaar vanaf € 44.990
Na de CUPRA Formentor VZ Performance en de Formentor VZ Extreme is nu ook de Formentor Essential leverbaar, vanaf € 44.990. De Formentor Business start bij € 46.190. De nieuwe modellen zijn vanaf 25 juli online te configureren en te bestellen op cupraofficial.nl of bij één van de CUPRA Garages.

Vernieuwde CUPRA Formentor

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS