Formule 1

Lia Block, dochter van overleden legende Ken Block, debuteert in F1 Academy: "De auto is compleet anders"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 maart 2024 09:01

Lia Block, dochter van de helaas overleden legende Ken Block vertelt over de uitdagingen van de overstap van rally naar circuit in de aanloop naar haar eerste F1 Academy-race dit weekend. De 17-jarige Williams Racing Driver Academy-ster maakt dit weekend in Jeddah haar debuut in de F1 Academy, een serie die volledig uit vrouwen bestaat en Formule 1 ondersteunt in Saoedi-Arabië.

Williams Team Torque-videoserie


Het betekent een enorme overgang van de prestaties die Lia heeft geleverd in rally, Extreme E en rallycross, met als hoogtepunt het winnen van de American Rally Association Open Two-Wheel Drive-klasse in 2023, waarmee ze de jongste ARA-kampioen in de geschiedenis werd. Ze won ook de Pro-Stock autoklasse van de BAJA 1000 als lid van het Block House Racing-team in november.

In een interview met Williams' Team Torque-videoserie zei Lia Block: "Het is zo'n grote verandering dat ik alles wat ik weet over off-road en rally moet uitschakelen en iets heel anders moet leren. Ook al is het nog steeds motorsport, de auto is compleet anders, de dynamiek, het racen, de circuits. Het heeft veel werk gekost om me voor te bereiden op het seizoen met veel testen en racen in de F4, maar elke keer als ik in de auto stap, krijg ik een beetje meer vertrouwen. Ik heb wat gekart toen ik opgroeide, maar zelfs toen was het nog heel anders, dus het was een grote overgang."

Lia vertelde ook hoe ze langeafstandsvluchten doorbrengt en wat haar favoriete race-evenementen zijn. Ondertussen onthulde Alex Albon ook zijn hoogtevrees - en hoe hij vorig jaar een verkeersongeluk had in Monaco. Bekijk de hele aflevering op www.williamsf1.com en de Williams Racing-app.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS