Formule 1

Max Verstappen blijf zitten waar je zit!: “Zou honderd procent bij Red Bull blijven”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2024 17:35

De namen van Max Verstappen en Red Bull zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Sinds 2014 is Verstappen betrokken bij het Oostenrijkse team en rijdt hij sinds 2016 voor het team in de Formule 1. Dit jaar kan de 26-jarige Limburger zijn vierde opeenvolgende wereldtitel in de hoogste klasse van de autosport binnenhengelen, toch is er veel speculatie over een mogelijke transfer naar het team van Mercedes. Er is nog niets over bekend, maar Juan Pablo Montoya roept Verstappen op om vooral te blijven waar hij nu zit.

Juan Pablo Montoya Max Verstappen

Hoewel Red Bull niet meer de meest dominante auto heeft, gaat Verstappen nog altijd fier aan kop in het kampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van 69 punten op Lando Norris, de nummer twee in het kampioenschap.

Begin dit seizoen liep het op relationeel en organisatorisch vlak niet vlekkeloos binnen Red Bull. Zo leek er sprake te zijn van een interne machtsstrijd en stond de positie van teambaas Christian Horner onder druk. Hij werd ervan verdacht (seksueel) grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. Sinds die tijd probeert Mercedes-teambaas Toto Wolff met man en macht om de succesvolle Nederlander naar zijn stal te halen.

"Ik zou voor honderd procent blijven", adviseert Montoya Verstappen in gesprek met Motorsport. De zevenvoudig Grand Prix-winnaar wordt ook gevraagd naar het mogelijke gevaar als de nieuwe reglementen in 2026 in werking treden: "Je weet niet of het goed of slecht zal zijn. Het blijft een gok. Je kent wel de mensen en het team, je hebt een volledig beeld. Als je er niet op je plek ziet, dan is het tijd om van team te wisselen. Maar als je blij bent is er geen reden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS