Formule 1

Max Verstappen maakt zich op voor Grand Prix Oostenrijk: “Sprintrace zorgt altijd voor hectiek”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2024 10:26

Max Verstappen gaat dit weekend op zoek naar zijn derde opeenvolgende overwinning in de Formule 1. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk rijdt het team van Red Bull Racing hun thuis Grand Prix. Een bijzonder weekend met een bijzonder format. Voor de derde keer dit jaar is er een sprintrace. Verstappen denkt dat het een druk weekend zal worden met spanning alom.

Red Bull Max Verstappen

Met 69 punten voorsprong op zijn direct concurrent Lando Norris gaat Verstappen met een ruime voorsprong de tiende Grand Prix van het seizoen in. Verstappen zal niet op zijn lauweren kunnen rusten, aangezien McLaren en Ferrari opnieuw dichterbij zullen proberen te komen.

In een persbericht van Red Bull laat de drievoudig wereldkampioen F1 dan ook weten dat hij een hectisch weekend verwacht in de Oostenrijkse bergen: "Er is weer een sprintrace, wat altijd een hectisch en druk weekend voor ons betekent”, steekt Verstappen van wal.

“Het is echt belangrijk om meteen de afstelling van de auto goed te krijgen en te analyseren hoe we het beste kunnen verbeteren vergeleken met onze vorige races, vooral omdat de kwalificatie hier altijd dicht bij elkaar ligt. Het circuit leent zich voor veel inhaalacties, dus ik weet zeker dat het een spannende race zal worden. Het team presteerde hier vorig jaar goed, dus hopelijk kunnen we de fans dit weekend trots maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS