Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Supercup-veteraan Jaap van Lagen geniet van podium in Zandvoort

Uitgegeven door Bart • 27 augustus 2024 04:03

Jaap van Lagen stond sinds 2018 niet meer op het podium van de Porsche Mobil 1 Supercup, maar in Zandvoort maakte de 47-jarige coureur een einde aan die droogte. Achter winnaar Larry ten Voorde kwam Van Lagen als nummer 2 over de finish. Onder toeziend oog van veel bekenden mocht de coureur van Dinamic Motorsport de gang naar het podium maken.

Jaap van Lagen


“Dit geeft wel een heel goed gevoel”, zei Van Lagen tegenover RaceXpress. “Twee jaar geleden was ik er al heel dichtbij. Nadat ik me als derde had gekwalificeerd, lag ik toen in de race ook op de tweede plaats. Helaas werd ik eraf geduwd door Harry King. Ik zie dit een beetje als revanche. Dat wilde ik vorig jaar al doen, maar in een weekend met twee races werkte het stuurhuis niet goed. Ik werd twee keer twaalfde, dramatisch. Gelukkig viel dit weekend alles op zijn plek. P3 in de kwalificatie en een goede start, ik ben hier heel happy mee.”

Podium Porsche Supercup


Van Lagen bleef goed in de buurt van leider Larry ten Voorde. “Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat Larry een foutje maakt en na de tweede safety car zat ik er dichtbij. Alleen reed hij in de eerste en derde sector een beetje van me weg. In de tweede sector was ik sneller, maar daar kun je niet inhalen. Ik had niet echt een reële kans om deze race te winnen.”

Een race voor zoveel Nederlandse fans is genieten. “Ik ben heel veel toegejuicht en er zaten ontzettend veel bekenden van me op de tribunes. Ik rij natuurlijk al 25 jaar mee en ik heb veel mensen lesgegeven. Na de kwalificatie kreeg ik iets van 100 berichten en dat zullen er nu alleen maar meer zijn.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS