Formule 1

Sprintrace voor rookies in Abu Dhabi? – Toto Wolff is fan: “Seizoen is dan toch voorbij”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 14:23

De Formule 1 heeft een nieuw idee opgevangen: het organiseren van een post-season sprintrace voor rookies. Dit zou betekenen dat rookies van de Formule 1-coureur na de Grand Prix in Abu Dhabi een korte sprintrace zouden rijden om zichzelf te bewijzen. Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt het plan niet direct weg te wuiven.

Rookie sprintrace F1

Tijdens de FIA-persconferentie werd besproken dat de Formule 1 overweegt om aan het einde van het seizoen in Abu Dhabi een sprintrace te organiseren voor rookies. Mercedes-teambaas Toto Wolff deelde zijn gedachten over dit idee: “We hebben dit besproken in de F1-commissie en we zijn er allemaal voor om rookies meer kansen te geven”, begon Wolff. “Het probleem is dat als je ze tijdens een Grand Prix-weekend laat rijden, dit de prestaties van de hoofdcoureurs kan beïnvloeden. Als een rookie bijvoorbeeld tijdens een raceweekend rijdt, kan dat invloed hebben op het race-resultaat, wat schadelijk kan zijn als je vecht voor een kampioenschap.”

Wolff gaf toe dat het belangrijk is om rookies de kans te geven om zich te doen laten gelden, maar zonder de risico's die dit met zich meebrengt tijdens een ‘normaal’ raceweekend: “Met een dag racen in Abu Dhabi, waar iedereen met dezelfde brandstof en banden rijdt, kunnen we interessante vergelijkingen maken tussen de rookies. Het seizoen is dan voorbij, dus het is geen probleem voor het kampioenschap. Het zal zeker een belasting zijn voor de teams, maar we zitten in de entertainmentindustrie en dit is het beste idee dat we hebben om hen meer rijtijd te geven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS