Formule 1

Antonelli's crash in Monza: Martin Brundle ziet drievoudige impact: "Geen data, beschadigde auto en ..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2024 17:02

Kimi Antonelli maakte zijn Formule 1-debuut in Monza, maar crashte al snel. Martin Brundle, een voormalig F1-coureur, vindt dat Antonelli voorzichtiger had moeten zijn.

Kimi Antonelli Mercedes Grand Prix F1


Antonelli reed in de Mercedes van George Russell tijdens de eerste training. Hij was snel, maar crashte na 10 minuten in de Parabolica-bocht.

Brundle: "Het was het laatste wat hij of het team nodig had". Hij legt uit dat de crash drie problemen veroorzaakt: geen data, een beschadigde auto en minder zelfvertrouwen voor Antonelli.

Brundle denkt dat Antonelli te snel wilde gaan. "Ik bewonder zijn zelfvertrouwen, maar hij moest iets voorzichtiger zijn dan dat."

Over hoe Antonelli hiervan zal herstellen, vergelijkt Brundle hem met grote coureurs: "Nou, als hij, zoals ons is verteld, van het niveau Schumacher, Senna, Max Verstappen is, dan stuitert het gewoon weg.”

Brundle herinnert zich hoe Michael Schumacher reageerde op een crash: "Hij kwam terug in zijn eigen auto en de volgende ronde was hij de snelste van iedereen, omdat hij dat superieure innerlijke vertrouwen had in combinatie met zijn talent. We zullen zien of de jonge Antonelli hetzelfde is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS