Formule 1

Toto Wolff maakt zich geen zorgen om crash Kimi Antonelli: “Wisten dat deze dingen gebeuren”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 augustus 2024 19:02

Andrea Kimi Antonelli maakte vrijdag zijn Formule 1-debuut voor Mercedes tijdens de eerste vrije training op het circuit van Monza. Na een snelle eerste run, ging het al na tien minuten aardig mis. De achttienjarige Italiaan crashte hard in de Parabolica, wat een impact van 45G veroorzaakte. Mercedes-teambaas Toto Wolff reageerde op de situatie tijdens de FIA-persconferentie.

Kimi Antonelli crash toto Wolff

“Het belangrijkste is dat hij in orde is”, begon Wolff na de crash van de jonge Italiaan. “De crash had een impact van 45G, dus dat is waar we ons eerst zorgen over maakten. Daarna richtten we ons op het herstellen van de auto voor George, zodat het programma niet te veel vertraging oploopt. Het is natuurlijk jammer dat dit is gebeurd, want we hadden graag gezien hoe Kimi zich verder had ontwikkeld tijdens de sessie.”

Halverwege de laatste bocht van het circuit, Parabolica, raakte het jonge talent de W15 kwijt onder zijn kont. Met een flinke druin kwam hij in de bandenstapel tot stilstand: “Kimi verontschuldigde zich meteen toen hij terugkwam in de garage”, ging Wolff verder. “Hij zei dat de auto geweldig aanvoelde, maar dat hij werd verrast door de temperatuur in de achterbanden. Het is een leermoment en we wisten dat deze dingen zouden gebeuren met een rookie. Wat we vandaag zagen, was dat hij liever moet leren om te vertragen dan sneller te worden, en dat is positief.”

Wolff gaf aan dat Antonelli waarschijnlijk zijn volgende kans krijgt in Mexico. “We hebben nog niet definitief besloten, maar Mexico lijkt een goede mogelijkheid”, sluit de teambaas af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS