Formule 1

Max Verstappen denkt niet eens meer na over kampioenschap: “Wil gewoon snellere auto”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 15:00

Max Verstappen heeft met nog zeven races te gaan een voorsprong van 59 punten op Lando Norris. De voorsprong slinkt ieder weekend, dus moet Verstappen vrezen voor zijn kampioenschap. De 26-jarige Limburger zet ook pas op de plaats. Het verschil in punten met zijn concurrenten is kleiner geworden, maar in plaats van zich zorgen te maken over de titelstrijd, blijft Verstappen gefocust op het verbeteren van zijn auto. Hij wil meer balans krijgen in de RB20.

Max Verstappen Formule 1 Singapore

Verstappen heeft in eerdere seizoen al dubbel en dwars bewezen dat hij kalm blijft onder druk en dat hij weet wat er nodig is om het kampioenschap te winnen. Toch is Verstappens eerste reactie op dit moment niet om het kampioenschap te redden. Hij stelt dat de resultaten vanzelf komen, mits de auto weer op niveau is: "Het gaat niet om mentale voorbereiding”, reageert Verstappen op een vraag hoe hij zich gaat klaarstomen voor de eindstrijd in het kampioenschap.

“Ik wil gewoon de auto sneller maken en beter uitgebalanceerd. Als ik dat met het team voor elkaar krijg, weet ik dat we weer heel competitief kunnen zijn. Dat is het enige wat ik kan doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS