Formule 1

Max Verstappen verwacht geen gemakkelijk weekend in Singapore: “Dat is duidelijk, maar…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 05:45

Max Verstappen blikt met een dubbel gevoel vooruit op de Grand Prix van Singapore, de enige GP op het huidige kalender die hij nog niet heeft gewonnen. Al jaren gaat het Verstappen niet voor de wind in de bloedhete stad. Dit jaar hoopt hij op verbetering, maar hij houdt rekening met het ergste nu de RB20 niet de beste balans heeft.

Max Verstappen F1


Verstappen kwalificeerde vorig jaar als elfde en eindigde de race uiteindelijk als zesde. Ook de jaren hiervoor kende de 26-jarige Limburger geen succes. Dit jaar hoopt de regerend wereldkampioen op een beter resultaat, maar hij is realistisch over de uitdagingen die het team te wachten staat. Het circuit van Marina Bay is een van de meest technische en veeleisende banen op de kalender. De Red Bull RB20 is niet snel over hoge kerbs, dus de Nederlander verwacht zware dagen in Singapore.

"Ik weet dat het geen gemakkelijk weekend voor ons gaat worden, dat is duidelijk”, verzucht de drievoudig wereldkampioen zich in de persconferentie van de FIA. “Maar we hebben de race van vorig jaar geanalyseerd en we gaan proberen om het dit keer beter te doen. Ik verwacht niet dat dit plots een van onze sterkste weekends zal zijn, maar ik hoop dat wat we in Baku deden de auto wat stabieler heeft gemaakt."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS