Formule 1

Renger van der Zande fabrieksrijder voor Honda Racing Corporation en met Acura Meyer Shank Racing in IMSA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 oktober 2024 14:55

Acura Meyer Shank Racing met Curb Agajanian (“Acura MSR”) keert terug naar het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met een uitgebreid samenwerkings- en competitieprogramma van Honda Racing Corporation USA (“HRC US”) en heeft zijn rijdersduo's voor het volledige seizoen voor een Acura GTP-aanval met twee auto's in 2025 bekendgemaakt. Tom Blomqvist en Colin Braun keren terug om met de Acura MSR's nr. 60 Acura ARX-06 te racen. Nieuw in de Acura MSR-renstal zijn Renger van der Zande en Nick Yelloly, die samen de No. 93 Acura ARX-06 zullen besturen. Van der Zande heeft een competitief IMSA-seizoen achter de rug, met een algemene overwinning in de straten van Long Beach en afgelopen weekend nog de zege met een moedige inhaalactie in de eindfase in Petit Le Mans. Renger heeft ook drie podiumplaatsen behaald op Sebring, Detroit en Watkins Glen. Yelloly heeft de afgelopen vier seizoenen in IMSA gereden en behaalde een overwinning tijdens de Sahlen's Six Hours of the Glen in 2023 en vijf podiumplaatsen in IMSA's topcategorie.

Acura Meyer Shank Racing

In het IMSA-seizoen 2025 zal Acura MSR samenwerken met HRC US om twee teams in de GTP-categorie op te zetten. Acura MSR ging in 2017 voor het eerst een samenwerking aan met HRC (toen bekend als Honda Performance Development) als fabrieksteam voor een paar Acura NSX GT3's. Het team scoorde de allereerste overwinning in de GTP-categorie. Het team scoorde de allereerste overwinning voor de Acura NSX in Detroit.

Vier seizoenen lang reed MSR met het Acura NSX-platform in IMSA-wedstrijden, goed voor zeven poles, zeven overwinningen en 16 podiumplaatsen. Acura MSR won in 2019 het IMSA-teamkampioenschap en het rijderskampioenschap, gevolgd door een tweede kampioenschap in 2020, waarmee Acura dat jaar ook het constructeurskampioenschap won.

In de seizoenen 2021 en 2022 promoveerde Acura MSR naar de top van de DPi-categorie. Drie poles, twee overwinningen en acht podiumplaatsen later racete het team naar een derde IMSA-kampioenschapstitel in 2022.

Acura MSR begon in 2023 aan een nieuw competitietijdperk met HRC US met het debuut van de Acura LMDh hybride - de ARX-06. Het team stond op de hoogste trede van het IMSA-kampioenschap in 2022. Het team stond drie keer op de hoogste trede van het podium, waaronder een derde algemene MSR Rolex 24-uursoverwinning en overwinningen op CTMP en Motul Petit Le Mans.

Acura MSR maakt zijn eerste officiële optreden op Daytona International Speedway voor de IMSA-test in november.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS