Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Cadillac van Sebastien Bourdais en Renger van der Zande op eerste startplek in Indianapolis

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2024 07:40

INDIANAPOLIS - Cadillac Racing start voor de vijfde keer in acht races van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op de poleposition. Sebastien Bourdais en Renger van der Zande reden de No. 01 Cadillac V-Series.R naar de eerste plaats in de 15 minuten durende GTP-kwalificatie met een beste tijd van 1 minuut en 14,592 seconden op het 14 bochten tellende circuit van Indianapolis Motor Speedway.

IMSA WeatherTech SportsCar Championship Cadillac Racing

Het is de 29e pole voor Cadillac Racing sinds het in 2017 deelnam aan de prototypecompetitie en de tweede in een week. De No. 2 Cadillac V-Series.R behaalde zijn eerste pole in zijn tweede seizoen in het FIA World Endurance Championship (WEC) op Fuji, Japan. Jack Aitken, die de No. 31 Whelen Cadillac V-Series.R bestuurt, kwalificeerde zich als vierde in de GTP-sessie voor 11 auto's met een beste ronde van 1:14,936.

“Gefeliciteerd Sebastien Bourdais en de No. 01 Cadillac Racing V-Series.R met het behalen van de poleposition in de kwalificatie voor de TireRack.com Battle on the Bricks”, aldus John Roth, global vice president van Cadillac. “We kijken ernaar uit om terug te keren op het circuit van de Indianapolis Motor Speedway en zondag te strijden voor de eindzege.”

De No. 01 Cadillac V-Series.R, die Bourdais deelt met Renger van der Zande in de zes uur durende TireRack.com Battle on the Bricks, heeft zich dit seizoen niet lager dan als derde gekwalificeerd. Bourdais, die in 2012 naar de eindzege reed in de eerste NASCAR Grand-Am Rolex Sports Car Series-race op Indianapolis en 10 keer INDYCAR-starter is op de roadcourse, pakte in mei ook de pole op Laguna Seca.

Met een omgevingstemperatuur van 89 graden en een baantemperatuur van 106 graden Fahrenheit op de eerste dag van de herfst noteerde Bourdais de snelle ronde op vijf van de acht in totaal. Het No. 01 Cadillac V-Series.R-team zal proberen zijn overwinning in Long Beach dit seizoen uit te breiden.

“Om als winnaar uit de bus te komen en hem op de pole te zetten is een geweldig gevoel”, zei Bourdais. “De hele organisatie heeft hier echt veel energie in gestoken. We hebben echt een geweldige groep. Het is gewoon een bedankje aan iedereen voor al het harde werk. Ik ben echt blij voor Cadillac en Chip Ganassi voor de thuisrace.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS