Formule 1

Verstappen vs Norris: Oscar Piastri zet kampioenschap uit hoofd: “Lijkt me niet realistisch”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 11:01

Na zijn knappe overwinning in Baku, waar hij Charles Leclerc ruim dertig ronden achter zich wist te houden, heeft Oscar Piastri opnieuw aangetoond geen tweede viool te zijn binnen het team van McLaren. Maar ondanks zijn goede vorm en het feit dat hij mathematisch gezien nog steeds kans maakt op het wereldkampioenschap, blijft de jonge McLaren-coureur realistisch. Het gat naar Max Verstappen en Lando Norris is aanzienlijk, en met nog zeven races te gaan, is Piastri zich ervan bewust dat hij geen realistische kans meer maakt op het kampioenschap. De constructeurstitel heeft volgens Piastri de focus.

Oscar Piastri Verstappen Norris

Piastri legt in de persconferentie uit dat de focus nu vooral ligt op het behouden van de leiding in het constructeurskampioenschap, waar McLaren momenteel aan de leiding gaat, ten koste van Red Bull.
Mathematisch gezien maakt Piastri nog kans op het kampioenschap, maar zou dan zowel teamgenoot Norris als Max Verstappen voorbij moeten steken in het kampioenschap. De coureur uit Melbourne ziet zelf ook wel in dat dit allesbehalve realistisch is: "Eerlijk gezegd denk ik er niet veel over na.”

“Het behouden van de leiding in het constructeurskampioenschap is nu een groter doel. Ik lig niet buiten de strijd om het wereldkampioenschap, maar ik zou gemiddeld meer dan tien punten per weekend meer moeten scoren dan Max. Dat lijkt niet heel realistisch."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS