Formule 1

Wanneer begonnen F1-coureurs met trainen voor Grand Prix Singapore? “De race is echt onophoudelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 september 2024 10:15

De Grand Prix van Singapore staat bekend als een van de meest fysiek veeleisende Grands Prix op de kalender. Mercedes-coureur George Russell is dit jaar één van de twintig coureurs die de straten van Marina Bay mag gaan proberen te temmen. Het stratencircuit dat sinds 2008 op de kalender staat, heeft talloze bochten en de torenhoge tempreatuur en luchtvochtigheid maken het niet bepaald makkelijker. Russell legt uit dat coureurs maandenlang toewerken naar deze race.

Grand Prix Singapore George Russell

Russell deelt in de persconferentie dat coureurs zich al maanden van te voren toespitsen op deze race, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de zomerstop begon hij al met het zware trainingsregime om ervoor te zorgen dat je de race in Singapore kunt voltooien: "Om eerlijk te zijn, begon mijn voorbereiding een paar maanden geleden al. Tijdens de zomerstop trainde ik specifiek om klaar te zijn voor Singapore. Dit is verreweg de grootste uitschieter qua fysieke eisen, puur vanwege de hitte. In andere sporten, zoals voetbal, heb je waterpauzes, maar wij moeten gewoon doorgaan in onze vuurvaste kleding."

"Het is zeker een van de twee zwaarste races, samen met Qatar”, gaat de tweevoudig Grand Prix-winnaar verder. “Hier zijn zoveel bochten, het is echt onophoudelijk. Het is iets makkelijker geworden nu we dat rechte stuk hebben, maar door de vochtigheid zweet je al zodra je naar buiten gaat, laat staan wanneer je twee uur lang opgesloten zit in een raceauto."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS