Karting • Karting Diversen

Barbier Racing leidt talent op voor de toekomst, Roselyn Heinicke in haar element bij de equipe van Kevin Barbier

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2024 07:50

Roselyn Heinicke is dit seizoen bezig aan een mooie opmars in haar nog prille loopbaan als kartster in de IAME Mini Parilla-klasse. Dat heeft ze voor een belangrijk deel te danken aan de uitstekende begeleiding van haar team Barbier Racing. De negenjarige coureur uit Amsterdam IJburg leert veel bij de Belgische equipe, waar ze drie jongens: Levin Barbier, Teo Randaxhe en François Collignon als teamgenootjes heeft. Het viertal traint meestal samen en Roselyn constateert tevreden dat ze dit seizoen al veel heeft bijgeleerd.

Barbier Racing: Teo Randaxhe, Levin Barbier, François Collignon en Roselyn Heinicke

“Ja, het gaat goed”, zegt Roselyn opgewekt. “Het gaat goed vooruit. Ik merk dat ik al beter kan inhalen en gewoon harder kan rijden.” De snelheid is er, en vooral in de regen is Roselyn erg snel. Maar soms is ze een beetje ongelukkig met pech. Toch blijft ze dapper doorgaan: "Ik vind het karten superleuk!" Dit jaar doet Roselyn mee aan een aantal races van de GK4 Kart Series en de prestigieuze IAME Benelux Series.

Bij Barbier Racing krijgt ze de begeleiding om op dat niveau mee te kunnen en progressie te boeken. Roselyn: “Het is mijn tweede jaar bij het team en ik vind het een leuk team. Je leert er veel. Ze leggen goed uit wat je moet doen in de kart. Dat gaat goed.”

Daarnaast leert ze ook veel van haar teamgenootjes, geeft de talentvolle Amsterdamse aan. “We gaan vaak samen trainen. Soms is het moeilijk tussen de jongens en soms niet. Nou, meestal is het niet moeilijk. Wel kan het nog beter en het gaat ook al wel beter.” Wat ze op korte termijn hoopt te bereiken heeft ze helder voor ogen: “Ik zou graag in de IAME Euro Series rijden en daar naar voren komen.”

Roselyn Heinicke in actie

Haar teambaas Kevin Barbier is trots op Roselyns prestaties. “Roselyn doet het goed. Ze maakt een mooie progressie door en gaat steeds meer een stukje harder. Ze is één van onze vier Mini Parilla-rijders.” De opzet van Kevin is duidelijk. “We proberen het beste te halen uit al onze rijders. De progressie is goed.”

Aan ervaring ontbreekt het niet. Het team bestaat sinds 2017 en Kevin zelf kan bogen op een decennia-lange ervaring, ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd van 34. “Ik heb vanaf 1994 zelf gekart. Ik ben sindsdien altijd in de kartsport actief geweest.”

Nu hij als coureur is gestopt, focust hij zich binnen het karten op zijn rol als teammanager van Barbier Racing. Daarbij hoort ook de ontwikkeling van concepten, zoals het jaarlijkse Barbier Racing Kartkamp. “Dat doen we in Valencia, tussen kerst en nieuwjaar, vijf dagen lang. We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten en die hopen we op het kamp te ontdekken.”

Dat kamp heeft ruimte voor tien tot twaalf rijders. “De laatste keer waren het Mini-rijders, maar het kunnen ook Junior- of Senior-rijders zijn. Tijdens het kamp hebben we ook een koers, er is een dataexpert bij, we gaan met z’n allen sporten en de rijders krijgen natuurlijk kartles. Het is vijf dagen lang intensief karten.”

Die aanpak werkt, concludeert Kevin. “Je ziet de progressie direct. En het is er ook in de winter mooi weer, 26 graden.”

Dit seizoen heeft Barbier Racing behalve de Mini-rijders en Mini Rookie-rijder ook twee Senioren. Kevin: “De Senioren rijden GK4. Verder rijden we de IAME Benelux Series en de IAME Euro Series. We zoeken altijd Mini’s. Zo hebben we ook Roselyn in het team opgenomen. Mooi om te zien hoe zij zich dit jaar aan het ontwikkelen is!”

Roselyn bedankt haar papa en mama, familie, Trendy Candy uit Hasselt, PB Projects en het Barbier Racing Team.

Het Barbier Racing Team wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Hydro Aluminium, Jenesco en Barbier Logistics.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS