Karting • Karting Diversen

Karttalent Denver Bos pakt met clean sweep zeer overtuigende zege in IAME Benelux Series: "Supergaaf"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 augustus 2024 06:45

GENK - Dat Denver Bos een uitstekend seizoen kent in de Mini Rookie-klasse was al duidelijk door zijn vele topresultaten. Maar afgelopen weekeinde in Genk was misschien wel zijn beste resultaat. Het achtjarige karttalent uit Hoek van Holland won zondag de vierde ronde van de IAME Benelux Series met een zogeheten clean sweep Het leverde hem tevens een ticket op voor de IWF, het officieuze WK voor IAME-coureurs!

WJS Racing Jonge held Denver Bos wint WK ticket naar Valencia Spanje

Voor de duidelijkheid: een clean sweep betekent dat Denver de kwalificatie, de eerste race, de tweede race én de finale won. Dat het talent van topteam WJS Racing race één en de finale dan ook nog eens won met een grote voorsprong, zei alles over zijn superieure snelheid op de roemruchte piste in België.

“Een clean sweep, daar gingen we ook voor”, zei Denver triomfantelijk. “Ik denk dat dit wel mijn mooiste overwinning van dit seizoen is. Een clean sweep in het Benelux-kampioenschap. Dit kampioenschap heeft een hoog niveau. Toen ik in de finale zag dat ik een gat had geslagen, was het een kwestie van naar voren blijven kijken en eigen lijnen rijden. Achter me gingen ze vechten en toen probeerde ik weg te rijden.”

Dat lukte, zonder aarzeling en pakte zo een knappe racewinst. Het zag er het hele weekend gemakkelijk uit voor Denver. Toch was het dat zeker niet geweest, verzekerde hij. “Je mag geen fouten maken. En je moet sowieso nooit denken dat het te makkelijk is. Dan gaat het net fout.”

Feit was dat hij alle races met overtuiging had gewonnen. Al was het in de tweede heat nog enigszins spannend geweest. Hij had weliswaar lang op kop gereden, de nummer twee was erin geslaagd binnen een seconde van Denver te finishen. In de finale stelde de snelle Zuid-Hollander daarna orde op zaken om die race met een afgetekende voorsprong te winnen.

En dus had hij een indrukwekkende overwinning én een ticket voor de IWF binnen. Denver: “Het ging vandaag echt goed. Supergaaf dat ik dat ticket nu heb. Nu mag ik naar Valencia. Ik ben benieuwd. Ik heb daar nog nooit gereden.”

Denver Bos

Om het nóg mooier te maken: Denver staat nu eerste in de Benelux Series. “Ik stond elf punten achter voorafgaand aan het weekend. Nu sta ik 28 punten voor.” Met nog één ronde te gaan in de Benelux Series, in Mariembourg, is de titel binnen handbereik. “Daar hoop ik weer een clean sweep te kunnen pakken. Dat zou mooi zijn voor het kampioenschap!”

Voor het zover is wacht hem eerst de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt begin september gehouden op het beroemde circuit van Kerpen waar Michael Schumacher het racen leerde. “Ik ben daar twee keer geweest of zo. Ik vind het een leuke baan. Je kunt er mooi over de kerbstones rijden. Daar hoop ik ook te winnen!”

Denver Bos bedankt zijn vader en moeder, zijn broertje en zusje, zijn opa en oma, Willem Jan Schoots, Sinan van de Raad, Djamario Hoft en Senna Schellekens.

Denver Bos wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Texa Daken en WJS Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS