Karting • Karting Diversen

Racetalent Felipe Reijs knokt naar felbegeerd podium in IAME Benelux-kampioenschap: "Ik ben superblij!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2024 13:04

GENK - Met de derde plaats in de finale van de IAME X30 Junioren-klasse in Genk liet Felipe Reijs zaterdag zien over een uitstekende snelheid te beschikken. De dertienjarige Eindhovenaar ontpopte zich in het internationale en sterk bezette Benelux-kampioenschap. Het felbegeerde podium zegt veel over zijn potentie.

Felipe Reijs met ma en de crew van Fusion Motorsport Benelux

“Dit is wel lekker, hoor, het podium. Ik had een podiumplaats niet verwacht, maar we hadden wel een goede snelheid. Het was weer een goed weekend!”, concludeerde Felipe met een glimlach. “De laatste keer dat ik op het podium stond was toen ik nog Rotax Max Minimax reed. Ik finishte als vierde, maar een jongen voor me had een ingeklikte bumper. Hij kreeg daarvoor vijf seconden tijdstraf en daardoor schoof ik een plaatsje op!”

De omstandigheden op de piste in Belgisch Limburg waren tamelijk pittig. “Het was echt heel warm”, legde Felipe uit. “Ik deed pas net voor het rijden mijn helm op, zo warm was het.” Niettemin stond de Eindhovenaar ‘gewoon’ zijn mannetje en deed in alle races voorin mee.

Met de manier waarop hij dat deed liet Felipe zien dat hij volwassen rijdt. Dat zit hem waarschijnlijk in zijn deelname aan enkele OKJ-wedstrijden, dacht hij. OKJ is nog een niveau hoger. “Ik heb dit jaar veel OKJ in het buitenland geracet. Dat was heel zwaar, maar ik heb er ook veel van geleerd. Daarna zijn we een paar wedstrijden X30 gaan rijden en dat is me heel goed bevallen.”

De race in Genk was overigens pas zijn tweede race in de X30-klasse. “Dat maakt dit resultaat was heel gaaf. Ik ga dit seizoen nog meer X30-races te rijden. Volgend jaar gaan we dan alleen maar OKJ rijden.” Qua faciliteiten heeft het Brabantse talent zijn zaakjes alvast uitstekend voor elkaar. Felipe racet voor het topteam Fusion Motorsport Benelux op een Kart Republic-kart. “Dat is echt het beste team.”

De combinatie van topmateriaal en uitstekende stuurmanskunst kwamen in Genk tot uiting in een uitstekende snelheid. “Al had ik de kwalificatie wel beter verwacht”, bekende Felipe. “Ik reed de vierde tijd terwijl mijn snelheid echt goed was, dus ik had eerlijk gezegd gehoopt op poleposition.”

Felipe Reijs

Welnu, zijn racesnelheid was dik in orde. Daarmee snelde hij in de eerste heat naar de vierde plaats, in de tweede heat werd hij derde en in de derde heat werd hij zesde. “Daardoor moest ik in de finale als vierde starten. Uiteindelijk werd ik derde. Het was een lekkere race, ik ben superblij met dit resultaat!”

Dat hij die fraaie podiumplaats pakte in het prestigieuze en competitieve Benelux-kampioenschap, zei veel over zijn potentie. “Ja, het niveau is echt wel goed. Ik ben blij dat ik hier voorin kan meedoen. Dit is goed voor mijn vertrouwen!”

Felipe Reijs bedankt zijn vader en moeder voor de goede zorgen, zijn monteur Reggie, Fusion motorsport, Bas Harting, iedereen bij Fusion Motorsport Benelux en zijn sponsoren.

Felipe wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Male Lions en Holland2Stay.

Check ook eens: Instagram van Felipe Reijs

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS