Formule 1

Carlos Sainz onthult nieuwe favoriet: “McLaren is overal snel”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 09:03

McLaren liet afgelopen weekend in Barcelona opnieuw zien dat ze niet uitgevlakt moeten worden als mogelijke concurrenten van Max Verstappen en Red Bull. Lando Norris aasde opnieuw op de overwinning en eindigde dicht achter Verstappen. Ook bij Ferrari blijft het sterke McLaren niet onopgemerkt. Volgens Carlos Sainz beschikt McLaren momenteel over het beste pakket op de grid.

Lando Norris Carlos Sainz

Het team uit Woking heeft sinds het begin van dit seizoen al grote stappen kunnen zetten. Zo wonnen ze in Miami hun eerste Grand Prix sinds 2021 en zat Norris zowel in Imola als in Canada enorm dicht bij een overwinning, maar was Verstappen de Brit, net als in Barcelona, te snel af.

In gesprek met Motorsport.com vertelt Sainz dan ook dat hij denkt dat McLaren op dit moment het sterkste pakket in handen heeft: "Om eerlijk te zijn, ik denk dat McLaren momenteel de consistentste auto heeft. Ik denk dat Red Bull het moeilijk heeft op bepaalde circuits, en dat hebben wij ook. McLaren is overal snel. Ze zijn snel in de langzame delen, ze kunnen er vol voor gaan in bocht drie en negen. Ze waren de snelste in bocht vijf. Ik zie dus geen zwaktes bij McLaren”, vertelt hij complimenteus over McLaren. "Red Bull is er ook nog steeds, maar McLaren is overal snel. Dat is indrukwekkend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS