Formule 1

Charles Leclerc kon niks doen tegen Oscar Piastri: “Een kleine miscalculatie die grote gevolgen had”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2024 07:00

De Grand Prix van Azerbeidzjan bleef lange tijd onbeslist, met Charles Leclerc die een groot deel van de race achter de versnellingsbak van Oscar Piastri reed. De Ferrari-coureur gaf na afloop aan dat het een frustrerende strijd was, mede door het verschil in downforce tussen de twee auto's. Leclerc probeerde verschillende tactieken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, nadat hij op de vierde rij vanaf de pole position startte in Bakoe.

Charles Leclerc

Leclerc had vanaf het begin een goed gevoel over zijn race, maar voelde al snel dat de McLaren van Piastri een miniem voordeel had op de lange rechte stukken van het stratencircuit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad. Ondanks dat de Ferrari in de bochtige delen van het circuit na de Australiër kon toelopen, was het niet genoeg om hem op het rechte stuk.

Leclerc reageert na de race in een persbericht van Ferrari: “Het was een vrij frustrerende race. We reden met twee verschillende configuraties. Zij hadden een lagere downforce, waardoor ze heel snel waren op de rechte stukken. Ik was sneller in het kasteelgedeelte, maar daar win je de race niet. Toen Oscar mij inhaalde in bocht 1, was ik niet heel bezorgd. Ik dacht dat ik later met DRS wel weer terug zou kunnen komen, maar die kans kwam niet meer. Een kleine miscalculatie die grote gevolgen had.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS