Formule 1

Christian Horner verbaast om prestaties Lando Norris: “Pas twee overwinningen in deze McLaren”

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 augustus 2024 10:44

Het team van McLaren kende een ijzersterk weekend in Zandvoort. Lando Norris won de Nederlandse Grand Prix met overmacht en hield Max Verstappen op een achterstand van ruim twintig seconden. Met deze prestatie mocht Norris voor de tweede maal in zijn carrière het hoogste treetje van het ereschavot beklimmen. Juist daar pakt Red Bull-teambaas Christian Horner Norris op. De teambaas vindt het merkwaardig dat Norris pas twee races op zijn naam heeft geschreven.

Christian Horner Lando Norris

Red Bull begon op ijzersterke wijze aan het huidige Formule 1-seizoen. Toch zijn ze deze dominante vorm sinds de Grote Prijs van Miami kwijt. Deze race werd toevallig ook door Norris gewonnen. De Brit loopt sindsdien gestaag op Max Verstappen in, in de strijd om het kampioenschap. Toch blijft Verstappen ook zijn punten scoren en is zijn voorsprong nog altijd substantieel.

Ondanks de flinke voorsprong in het kampioenschap, werd Verstappen afgelopen weekend op eigen bodem overklast door Norris. De Brit reed volwassen naar zijn tweede Grand Prix-overwinning. Toch noemt Horner het in gesprek met Sky Sports merkwaardig dat Norris ‘pas’ twee overwinning heeft gescoord: "We hebben het geluk dat ze onder hun kunnen presteerde begin dit jaar en daardoor hebben we een buffer van zeventig punten. Die kan echter heel snel verdwijnen. Het is opvallend dat dit nog maar de tweede zege is van Lando met deze auto. Hij rijdt goed, hij vindt veel vertrouwen en de druk ligt bij ons om te reageren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS