Formule 1

Christian Horner ziet kansen voor Max Verstappen: "Punten krijg je voor de race"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2024 16:33

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet genoeg mogelijkheden voor Max Verstappen om zijn vierde zege in Zandvoort op rij te boeken. De drievoudig wereldkampioen start zondag tijdens de Dutch Grand Prix vanaf de tweede positie. De uitgangspositie is goed, het verschil met Lando Norris in de kwalificatie was groot.

Max Verstappen


"Het is toch de eerste startrij voor Max", zegt Horner voor de camera van Viaplay. "Het was een heel sterke ronde van Lando, maar punten haal je pas tijdens de race. McLaren is snel, maar het komt allemaal aan op bandenslijtage. Iedereen heeft maar data van tien ronden op vrijdag. En het is de vraag hoe hoog de slijtage zal zijn als het warmer wordt. Dat is cruciaal."

Horner was ook goed te spreken over de vijfde startpositie van Sergio Perez. "Checo heeft een goede prestatie geleverd, dit is zijn beste startpositie op dit circuit. In Q1 had hij pech dat hij Lewis Hamilton tegenkwam. Daardoor moesten we een extra set van de zachte banden gebruiken om Q2 te halen. Het hele team heeft het goed gedaan."

Een zege is zeker nog mogelijk volgens Horner. "De start is belangrijk, maar de strategie ook. Van daaruit kijken we verder. McLaren staat aan de schone kant van de grid en de run naar bocht 1 is maar kort. Daar liggen mogelijkheden, maar het is niet de enige mogelijkheid. Het gaat ook om de race pace en de strategie."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS