Formule 1

Lando Norris steelt slogan Max Verstappen: “Hij heeft zijn eigen punchline nodig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 augustus 2024 08:00

Lando Norris heeft na zijn overwinning in de Grand Prix van Nederland de bekende uitspraak ‘simply lovely’ van Max Verstappen overgenomen, wat tot commentaar leidde van F1-expert Martin Brundle.

Max Verstappen en Lando Norris


Norris won de race met een indrukwekkende voorsprong van 22,8 seconden, de grootste marge van het seizoen 2024 tot nu toe. Zijn prestatie werd door velen als ‘Verstappen-achtig’ bestempeld.

Volgens berichtgeving van Sky Sports stelde Martin Brundle in zijn column: "Als Lando zo blijft presteren heeft hij zijn eigen punchline nodig.” Hij prees Norris' optreden als een doorbraak: "Dat was een race die Lando Norris een trede of twee omhoog stuwde op de Formule 1-ladder voor wat betreft de ranglijst van grootheden.”

Verstappen, die nog steeds 70 punten voorsprong heeft in het kampioenschap, erkende zijn moeilijkheden tijdens de race: “Het was weer erg moeilijk. Ik had veel moeite met de balans en ik kon niet echt iets uitvoeren, het werkte gewoon niet.”

Norris' teamgenoot Oscar Piastri eindigde 27 seconden achter hem, wat Brundle deed opmerken: "We weten inmiddels hoe goed Piastri is en dat onderstreepte alleen maar hoe comfortabel Norris was in zijn verder verbeterde McLaren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS