Formule 1

Christian Horner verduidelijkt radio-uitwisseling Max Verstappen na botsing met Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2024 05:30

Christian Horner heeft uitgelegd dat Max Verstappens race-ingenieur, Gianpiero 'GP' Lambiase, de drievoudig wereldkampioen niet direct 'kinderachtig' noemde toen hij zondag over de teamradio sprak, in de nasleep van zijn aanvaring met Lewis Hamilton.

Christian Horner Red Bull Racing F1


De leider in het wereldkampioenschap had tijdens de race meerdere keren bij zijn team geklaagd over hoe zijn auto reed, de strategie die hij had gevolgd en nog veel meer, maar hij was nog steeds in de jacht op het podium in de achtervolging op Hamilton. Nadat hij een beweging had gemaakt in bocht 1, ging de Red Bull-coureur de lucht in - met een harde landing tot gevolg nadat de Red Bull in botsing was gekomen met de Mercedes.

Verstappen riep na zijn conflict met Hamilton: “Hij bewoog tijdens het remmen!” Lambiase reageerde: "Ik ga niet eens een radiogevecht aan met de andere teams, Max. We laten de stewards hun gang gaan. Het is kinderachtig op de radio. Kinderachtig."

Horner werd gevraagd naar die kwalificatie 'kinderachtig' van Verstappens race-engineer en de teambaas was er als de kippen bij om duidelijk te maken waar hij op dat moment naar verwees. "GP had het op dat moment niet over Max. Hij verwees naar anderen op de radio die aandrongen op straffen, want de stewards luisteren ook naar de radio”, zei Horner na de race. “Ze zijn al acht jaar bij elkaar en er zijn dingen die we vandaag beter hadden kunnen doen in de race, maar het is iets waar we als team over zullen praten."

Na de teleurstelling tijdens de Grand Prix van Hongarije zei het hoofd van het Red Bull-team dat ze de gesprekken die ze moeten voeren, zullen voeren buiten het zicht van het publiek. “Max was gefrustreerd, dat kunnen we begrijpen”, zei hij. “Hij heeft een zeer directe communicatielijn met zijn engineer, dus dat is iets dat tussen hen beiden besproken zal worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS