Formule 1

Sky Sports F1 - McLaren-CEO helemaal klaar met Max Verstappen: 'Het begint een beetje belachelijk te worden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 oktober 2024 12:45

McLaren-CEO Zak Brown heeft schoon genoeg van het rijgedrag van Max Verstappen. De Amerikaan bestempelt de manier van verdedigen van Verstappen als ‘belachelijk’ en vindt zelfs dat de twintig strafseconden die de Nederlander kreeg niet genoeg waren. In gesprek met Sky Sports F1 doet Brown zijn verhaal.



De gevechten tussen Verstappen en Lando Norris in de beginfase van de Mexicaanse Grand Prix hebben flink wat stof doen opwaaien. Verstappen kreeg tweemaal een tijdstraf van de wedstrijdleiding als gevolg van zijn defensieve manoeuvres ten opzichte van Norris. De voorman van McLaren vindt er het zijne van. “Het was waarschijnlijk niet genoeg”, zegt Brown over de strafmaat. “Het begint een beetje belachelijk te worden. Genoeg is genoeg. Laten we gewoon nette races rijden. Lando reed briljant, mijn felicitaties aan (racewinnaar) Carlos (Sainz). Het was een spannende race.”

Desgevraagd vertelt Brown of zijn team voornemens is om verdere stappen te ondernemen na de gebeurtenissen tijdens de race. “Ik denk dat de stewards ermee bezig zijn, dat hebben we gezien aan de straffen die ze dit weekend uitdeelden. Dus ik denk niet dat we iets hoeven te doen, laat de stewards maar gewoon hun werk doen. Dat hebben ze dit weekend gedaan.”

Ondanks dat Norris tien punten dichterbij kwam in het wereldkampioenschap, zijn achterstand ten opzichte van Verstappen bedraagt nu 47 punten. Moest McLaren wel toestaan dat Ferrari aanzienlijk dichterbij kwam in het constructeurskampioenschap nadat de Italiaanse renstal op posities één en drie eindigde. Het gat tussen de twee topteams bedraagt nu 29 punten, in het voordeel van McLaren.

Zodoende voelt Brown de hete adem van de concurrentie in zijn nek. “Het is spannender dan ik zou willen. Maar voor de Formule 1 is het geweldig om te zien dat McLaren en Ferrari vechten voor het kampioenschap. Red Bull mogen we overigens ook zeker niet uitsluiten. Zij staan ver achter, maar het wordt een spannend einde van dit seizoen”, besluit de grote baas van McLaren zijn uiteenzetting.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS