Formule 1

Dr. Helmut Marko baalt van FIA-beslissingen: 'Veel te streng'

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 oktober 2024 18:00

Max Verstappen maakte een tumultueuze race door in Mexico-Stad. De Nederlander eindigde als zesde, maar kreeg bovenal twee tijdstraffen ter waarde van tien seconden na een aantal verdedigende manoeuvres ten opzichte van Lando Norris. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing, is niet te spreken over de beslissingen van de wedstrijdleiding.



In gesprek met Viaplay uit de 81-jarige Oostenrijker zijn ongenoegen. “Ik denk dat de tweede straf van tien seconden een veel te strenge beslissing was. Na alle discussies over het gevecht in Austin wilden ze denk ik een grens trekken. Maar zoals gezegd: ik vind twee straffen veel te streng. Desondanks moeten we het accepteren. Dit is nou eenmaal het besluit van de stewards.”

Maar ook zonder de interventies van de wedstrijdleiding, had Verstappen volgens Marko niet mee kunnen dingen om de overwinning. “We hadden ook een probleem met de auto op vrijdag. Onze longruns zagen er niet goed uit, op zowel de medium- als de harde band. Als de race normaal was verlopen, dan was P3 of P4 waarschijnlijk het maximaal haalbare. We kwamen simpelweg snelheid te kort”, aldus de eerlijke consulent.

Tot slot benadrukt de ervaren Formule 1-coryfee dat de snelheid die Verstappen vandaag op de mat legde in Mexico, geen goede graadmeter is voor de komende races. “Onze vrijdag was het probleem. We waren niet in staat oplossingen te vinden, maar ik denk niet dat dit onze normale snelheid is. Het is daarentegen wel duidelijk dat we beter moeten worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS