Formule 1

Martin Brundle vond Max Verstappen veel te ver gaan: "Hij is beter dan dit"

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2024 20:00

Formule 1-reporter Martin Brundle omschreef de actie van Max Verstappen in Mexico als buitensporig en belachelijk. Het ging niet om de eerste aanvaring met Lando Norris, maar om de tweede even later in bocht 8. De oud-coureur en huidige analist van Sky Sports F1 is fan van de agressieve rijstijl van Verstappen, maar vond dit een grote stap te ver gaan.

Max Verstappen Lando Norris


"Het was buitensporig, een soort mist voor zijn ogen en eigenlijk een belachelijk moment", zegt Brundle bij Sky Sports F1. "Hij zorgde ervoor dat beide auto's van de baan gingen en had geluk dat hij geen drive-through penalty kreeg. Ik ben onder de indruk van Max, maar ik haat het als hij dit soort dingen doet. Hij is beter dan dit, hij is te goed."

Brundle zoekt naar een verklaring. "Ik denk dat hij gefrustreerd is omdat hij de derde snelste auto heeft. We weten dat hij hardnekkig kan zijn en we weten dat hij agressief is. Dat willen we ook zien, maar er is een grens. En het tweede incident was ver over de grens. Als hij straffen blijft krijgen, moet hij zichzelf onder controle gaan krijgen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS